fredag 30 april 2021

Sista april

  Sista april! Vintern ska rasa ut och sköna maj ska välkomnas. Allt under en pandemi som gör människor totalt uttråkade. Konstaterat att jag inte hört en enda knall från någon bomb/fyrverkeri. Minnet härleder till smatterband, kinapuffar och tigerskott. Minns även häxpiporna. Både den med knall och utan. Vis av erfarenhet så undrar jag varför man la ner veckopengen på detta. Bara för en stunds upphetsning över en explosion?

April då! Har bjudit på allt det som vi nordbor hatar. Kyla, snö, regn det som fattas är drivis. Fast folk vallfärdade till Södra Dellen bara för att se just drivis. Nu är det bara att hoppas att Maj är lika skön som studenterna brukar sjunga.

Har funderat en del över social distansering. Fungerar ganska bra i dagliga livet. Men kommer man till idrott så funkar det inte. Tänk Er en hockey eller fotbollsmatch med just social distansering. Två meter mellan spelare. Med andra ord ingen kroppskontakt alls. Hockey utan tacklingar? Nä! På idrottsevenemang så råder helt andra regler. Möjligen skulle det kunna kallas kulturevenemang om domaren tog upp ett munspel och blåste en trudelutt. Genast skule det bara få vara fem på planen. 

Skall tillbringa denna sista april med periodiskt underhåll av diverse så kallade vardagssysslor. Åter under maj månad.

Er Högvälborne från The Cave  

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...