måndag 5 april 2021

A som i April

 När man tittade ut denna morgon så möttes man av ett tunt lager snö  som placerat sig på bilar och hustak. April är bara liksom lite oberäknad. Såg i mitt minnesflöde på FB att just denna dag verkar vara bakslagets dag. Kan även vara mitt fel då jag gjorde iordning cykeln igår. Nu står den redo att utforska cykelvägar och annat här runt och i Hudiksvall. Fast nu lär man få vänta på varmare dagar. Kanske införskaffa en hjälm också. Se så där fruktansvärt fånig ut som man gör just i dessa hjälmar. Fast erkänner att det nog känns säkrare med en sådan placerad på hjässan. Cykelkorg med tillhörande kylväska finns. Ni kanske förstår syftet. 

Det är väldigt lugnt utanför. Ingenting som rör sig bland bilar och garage. Kanske påskmaten så här i pandemi tider blev övermäktig. Den där släkt/familjemiddagen blev kanske inte som man tänkt sig. Tanken är den att man som vanligt lagade till mat som skulle räcka till x antal personer. Man jut på grund av denna pandemi så uteblev de flesta. Tänk Er själva en massa ägg, Jansson frestelse och allt annat som hör påskbordet till. Så blir det inte som man tänkt sig. Visseligen går det att frysa in stordelen av delikatesserna. Ta fram dom till midsommar, Man efter ett dussin ägg och andra kolesterolstinna läckerheter så är nog koman ett faktum.

Livet i The Cave börjar ta form. Lite lagerlokals känsla fortfarande. Men sakta och säkert så kommer saker på sin plats. Nu är det några få kartonger kavar att ögna igenom. De stora jobben läggs i träda under sommarmånaderna. Sedan tar man itu med köksrenovering. Det där med att lägga måsten i träda känns väldigt lockande. Tidigare somrar innebar ved, gräsklippning, utrota getingar som byggt på ej anvisad plats, periodiskt underhåll av fastighet med tillhörande biutrymmen. Känns som om det blir en massa tid över att cykla och promenera runt i omgivningarna. 

Då kanske det kommer en massa inputs som ger mylla åt nya låtar. Dessa inputs har varit på rymmen väldigt länge. Kanske för att det sociala livet att träffa och prata med nya människor är som bortblåst. Telefonen har fungerat som en livlina. En stunds snack med någon kompis/vän som gjort några minuter lite roligare. Allt kan sammanfattas i ett enda ord. PANDEMITRISTESS!

Er Högvälborne från Tha Cave 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...