söndag 31 januari 2021

I väntan på

Det händer saker i bygden. Borgmästaren lämnade sin post nu i veckan och spekulationerna om vem som ska ta över dröjde inte. Har lite tankar om det men inget som jag tänker dela med mig av. Detta för att jag på avstånd skall sitta och bevittna hela kalaset. Kommer att bli intressant. Hoppas jag. Ingen post att vara intresserad av. I alla fall inte i denna kommun.

Intresset för någon ny sport som kallas Padel är stort om man nu skall tro dagspressen. Det skall tydligen uttalas paddel. Skumt på något vis. Typ vad ska ni göra i helgen. -Padla kanot. Blir inte riktigt bra det där. Förmodligen har det att göra med den rådande pandemin. Är fler monument över mänsklighetens dumhet kommer att gapa tomma i framtiden. 

Läste ett inlägg på Facebook om att snart är dom här. Vilka undrar Ni? Jo! Dom som placerade oss här på Tellus en gång i tiden. Frågan var om vi var beredda på deras ankomst. Svaret är intressant om det nu är så. Fast kan man vara beredd för en sådan ankomst. Man tittar liksom ut genom fönstret och nämen ett UFO går in för landning. Här på min gård. Ja! Det var jag beredd på. 
Knappast. Många tappade hakor den dagen om det nu sker. Fast tanken är intressant. Dom kanske kommer och talar om hur urbota dumt vi hart betett oss trots de förutsättningar vi hade. Den delen är jag verkligen beredd på!

Så fick jag frågan om vad jag vet om vaccination. Här kommer svarét!

Vaccination är en av de mest effektiva medicinska åtgärderna för att förebygga smittsamma sjukdomar och har använts i folkhälsoarbetet i över 50 år. Vacciner stimulerar kroppens immunförsvar på liknande sätt som vid en riktig infektion, men utan att man blir infekterad. När kroppen sedan utsätts för samma smittämne kan immunförsvaret snabbt bekämpa infektionen.

De vacciner som används inom svenska vaccinationsprogrammet idag har i allmänhet mycket god skyddseffekt. Det betyder inte att skyddseffekten är 100 procent för alla vacciner, utan det kan fortfarande finnas en liten risk att bli sjuk om man utsätts för smitta.

Det är också därför det är viktigt att vaccinera så stor andel av befolkningen som möjligt för att smittspridningen ska begränsas. Man får då nytta av vaccinet på två sätt, dels genom det egna immunförsvaret och dels genom att risken att smittas minskar.

Hoppas att det är tillräckligt uttömmande så att Ni kan ta det till Er:

Er Högvälborne i väntan på vaccin från Castillot




Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...