måndag 25 januari 2021

Varg

 Snart har en månad av 2021 rusat förbi. Fortfarande sitter man i utkanten av centralorten och tycker att livet är bra trist. Ingenting händer. Det mest upphetsande är att man sett vargspår. Själv så råkade jag på vad jag på behörigt avstånd såg som en väldigt stor räv. I dag tror jag att det kanske just var en varg. Avståndet var 50 - 100 meter och vi båda stannade upp för att analysera varandra. En stunds tystnad och så drog den till skogs. Fortfarande ett mysterium. 

Mysterium! Dessa munskydd. Hur många varianter har man inte sett. Haklapp, pannband, örhänge etc. Sen någon enstaka som förstått hur man använder det hela. I kombination med glasögon eller visir så uppstår imma. Man får väldigt svårt att se. Detta lockar fram ett och annat skratt vid busshållplatser. Lite konstiga vridningar och kroppsfasoner för att läsa vad som står på destinationsskylten. Sedan ska dom ju ta sig in i bussen också. Blir förmodligen bättre fram åt sommaren om nu inte vi får bukt med eländet.

Just det där med bukt känns avlägset. Finns ju förståsigpåare som tror att vaccinet är farligt. Så balkongbiologerna och stanniolkepsarna slänger ur sig den ena konspirationsteorin efter den andra. Sen finns det tydligen dom som utan att ens fundera köper hela konceptet utan att blinka. 

Livet har sin gång här på Castillot ett tag till. Vad som händer sedan får vi se. Framtiden är ett oskrivet blad. 

Er Högvälborne från vargmarkerna

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...