söndag 3 januari 2021

Gatlysen

 Man börjar vänja sig med det nya året. Det gjorde väl inte något större väsen av sig när det kom eller! Missade allt vad skål och nyårsklockor heter. Sov mig genom det hela. Rekommenderas i dessa tider. Inget att gräma sig över. Strövtåg här omkring Castillot med nya kreativa skapelser i snö hos grannen. Sen händer det underliga saker här ute med. I förrgår morse tittade jag sömn drucket ut genom fönster i köksdörren. Där såg jag ett av husets egentillverkade gatlampor springa i väg. Man vaknar och tänker besynnerliga tankar när sånt händer. Efter en stunds fokuserande på belysningen så var det fortfarande två som satt monterade på stolpar. En tredje lampa skuttade dock i väg i mörkret. Efter som jag vaknat till ganska brutalt kunde jag se att det var en joggare med pannlampa. Frågan återstår vad i helvete får folk att ge sig ut och jogga innan klocka sju på morgon. Hittade färska spår i nysnön idag. Person har gjort det igen! Med broddar på joggingskorna. Denna morgon slapp man se personen. Tycker inte riktigt om saker som rubbar min aura!

Sakta börjar man återvända från Törnrosa stadiet. Orkar inte riktigt en hel dag än. Vill gärna ta en lur på eftermiddagen. Konsten är tydligen att vänja sig vid ny medicin. Alla som följt debatten om Covid vaccinet känner till det där med biverkningar. Såna finns även på denna medicin. Plötsligt så sa jag tack och hej till ett 53 årigt nikotin intag. En ganska schysst biverkning tycker jag. Kanske mer en test på hur bra karaktär man har! Vad vet man? 

 


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...