måndag 7 december 2020

Grått

 Det är grått! Grått, trist och mörkt. Det kommer att bli än mer mörk innan det vänder. Kanske ett snötäcke kan bättra på livsgnistan ett snäpp. Skulle nu det falla snö mot alla odds. Skulle den vara av kategorin blötsnö som väger en massa kilon och som fastnar på spadar, slädar och vad man nu använder för att forsla bort den med. Men ljusare blir det tydligen om man skall tro förståsigpåarna.

Sen var det ju debatten om huru vida man skall vaccinera sig eller inte. Finns ju liksom två läger där som inte behöver någon närmare presentation! Utan att ta något av lägren i försvar så undrar jag hur det skulle sett ut om man inte gjort liknande mot 
TBE , Mässlingen, påsskjuka och röda hund , Livmoderhalscancer , Polio , Difteri och Stelkramp (blodförgiftning) Hjärnhinneinflammation , Hepatit B , Influensa , Kikhosta , Meningo och Pnumokocker , Rabies , Tuberkolos mfl ? Glädjeämnen! Jo då! Det slitsamma bandet sliter vidare. Spelas med våra mått väldigt mycket. Fast som en fisning i någon stor sjö i jämförelse med dom stora artisterna. Det sporrar till att göra nya storverk nästa år. Bara det här pandemin lägger sig ner. 

Såg en förfrågan igår som pratade med mig. Visste att det fanns samlare till allt. Nu gällde det gamla dataspel. Jag har sedan långt tillbaka några stycken som jag visste skulle tilltala samlare. (nördar) Efter lite kommunikation där jag presenterade spelen med orden "I original förpackning, med manualer och spelen i bästa möjlig skick. Blev erbjuden ett fyrsiffrigt belopp för spelen. Så glad i hågen gräver man sig in i förrådet. Hittar korgen med spelen i. Döm om min förvåning när bara kartongerna finns där. Förutom ett spel som är helt och hållet borta. Nu satt man här med det som skulle bli en affär som inte blev någon ting. Det fina i kråksången är att jag vet vart spelen har tagit vägen. Detta har nu orsakat en förtroendekris. Så vi får se om det kommer ett fyrsiffrigt belopp och en avbön.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...