lördag 31 oktober 2020

Grinigt humör

 Sista oktober. Det regnar. Ingen idé att ta det med grundvatten en gång till. Innan nästa vår så kommer vi att få höra att grundvatten nivåerna är låga. Kanske till och med lägre än någonsin. Man frågar sig vart det tar vägen? Eftersom vi har eget vatten så har man inte märkt något av detta alls. Så man undrar om det inte bara är svammel på väldigt hög nivå. 

Så ligger delar av Järvsö i ruiner. Byns enda affär nerbrunnen. Kontentan av detta är att Ljusdals köping invaderas av livsmedel suktande Järvsö bor. Misstänker att Bollnäs och Färila också har drabbats. Inte bara butiken som ligger i ruiner. Även ägare och personal. Ovisshetens ruin. Vad händer? Sen är det ju inte direkt miljövänligt eller.

Apropå miljövänligt! Någonstans har det brunnit några centra hos ett antal personer. Man vill höja bränslepriset för att klara miljömålen innan ett visst år. Inte nådigt eller! Läste 50:-/liter? Frågan man ställer sig är: Åker man mindre då? Hur än det är så måste man ta sig till sina arbeten. Hur stora  kommer reseavdragen då att bli. De kronor som man idag får dra av tangerar nästan vad bränslet kostar. Sedan får man då betala 11.000:- ur egen ficka. Sen kompenseras med 30% av resterande. Kanske alla ska jobba hemifrån! Hur det nu ska gå till!

Man är grinig så här på morgonkvisten.Min ischias spökar fortfarande. Skall dock upp i sadeln på måndag. Kommer att ha kryckorna med mig. Liksom säkerhetstänkande.Man vill kunna ta sig ut och framförallt in i fordonet. Man får hoppas att dom slipper komma till användning. 

Er Högvälborne på grinigt humör 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...