onsdag 12 augusti 2020

Dag 28 av 30

 Denna dag har jag gått ut hårt. I alla fall var min ambition att det skulle vara så. Liksom kasta sig över göromål allt eftersom dagen fortskred. Nu blev det bara nästan så. Naturligtvis ska den där herren Murphy lägga sig i. Efter att ha klipp ner ett antal blivande träd och en rosenbuske som vuxit sig vildare än vad som går att beskriva i ord. Då fattade jag röjsågen. Kör en stund och så utan snören. Alla som gjort detta vet hur jävligt det är att få till det igen. När detta upprepats fyra gånger och matklockan började skrika gav jag upp. Kollade snöret och insåg att det sett sitt bäst före datum bra nog. Nytt snöre införskaffat och placerat i trimmern. 

Hittade ett fenomen i den den kulle jag röjt fram i sommar. Tror jag förstår varför katterna gillar att lura där uppe. Dålig på att avläsa fenomen i naturen. Men två stora grävhål avslöjar att här är dom något på spåren. Alternativet kan vara att dom plötsligt har blivit arkeologiskt intresserade. Vad vet man?

Dagens plötsliga infall är att göra en tapet som är livsfarlig för epileptiker. Tänker sjuttiotal. Hur svårt kan det bli. Dova nyanser i grönt, brunt, orange och så får vi inte glömma bort ilsket rött. Sen om man lyckas få till det som Vincent van Gogh så att man ser rörelser i tapeten. Då jävlar är det fullbordat. Har inte bestämt mig än om det är en fisk eller fågel. Vi får se!

Så här på upploppet av semestern så kan man ju faktiskt unna sig en malt eller två. Lyssna på god musik med sonen. Liksom bara vara. Snurra några varv på bollen. Jo vi snurrar ju ganska fort här på Tellus. 

Ska granska dom där grävhålen närmare under morgondagen. Röja lite sly i vegetationen och se om det leder någonstans. Man vet aldrig vad man kan hitta där. 

Har ju sonen här som plockade vinbär ihärdigt idag. I morgon kör vi vi körsbär. Inbillar mig att det är bra att ha nerfryst ifall någon gelé, paj eller saft ska tillredas. Hallon och blåbär redan i frysen. 

Fortsätter med tapetmönstret. Tänk vilken syn om man får upp dessa i en galleria. Epileptiska anfall i varje hörn. Kanska ett tygmönster i samma anda i kollektivtrafiken. 

Er röjande och uppfinningsrika Högvälborne från folkhemmets sista utpost.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...