onsdag 5 augusti 2020

Dag 23 av 30

Attans vilken höstkänning denna morgon gav. Man liksom kände att det öär över nu. Hösten kan ge många fina dagar. Det märks även på alla änder här nere i tjärnen. Dom sjunger hösten lov. Så om någon får för sig att sampla ljud från änder så hör av Er. Dom låter mycket just nu. Ägnat dagen åt att djuploda i Windows 10. Liksom hålla datanörden något så när uptodate! Tycker fortfarande att Windows 3,11 med DOS i botten var bra mycket skojigare. Möjligen var det med svårarbetat för gemene man. Men det är väl bara en bakåtsträvande gammal nörds tankar. Utveckling är bra. Med den nyss nämnda teknologin och en 386:a så kunde vi inte ense göra en tredjedel av vad vi kan idag. Så svaret på frågan om jag vill tillbaka är att hellre slickar jag på ett rivjärn!

Pratade med min Ocoole vän på förmiddan. Alltid intressant att byta några tankar med honom. Vi börjar ju närma oss permanent ledighet båda två. Jag ligger lite före men kör nog lite övertid. Naturligtvis gick samtalet över till ålder och musik. Lite grann på hur vi klär oss nu kontra då. Jeans och T-shirt var liksom en utopi på en pensionär när vi var små. Fast om man tänker efter så finns det ju inga tanter och farbröder längre. Nu heter det 70 plus och är liksom bara en siffra. Musik då. Både han och jag tycker om skapandet. Den där kreativa delen av det hela. Hitta en melodi klä den i ord. Det är banne mig lite magi över det hela. 

Musik har ju också varit farligt. Till och med Alice Babs på sin tid var syndigt. För att inte prata om Elvis! Presley pesten var något så grymt syndigt. Kroma sig så där på en scen. När man ser lättklädda sångerskor som gör dessa rörelser idag på scen och framstötar sexuella ljud så är det bara fånigt att jämföra. Sen kom ju Beatles mitt under fotbolls snaggens gyllene era. Långhåriga ända upp över överkanten på örat. Jämmer och elände. Den stora nyheten var att dom tvättade håret varje dag. Som tur är har synen på synd ändrats. Man slipper tänka "Hjälp! Jag har blivit min far"

Det är ju min femte semester vecka. Man börjar känna sig något så när utvilad. Man undrar hur jävla sliten man egentligen var innan. Hur man tog sig genom dagarna. I och för sig så har man kommit upp i sadeln så sitter man där. Håller i ratten och liksom är väldigt fokuserad. Kanske också en massa rutin som ligger bakom. 

Det som fortfarande är som vanligt i Windows 10 är skrivmaskinsfunktionen. Finns en liten finess i Word där man kan tala in och datorn skriver. har inte lärt mig det riktigt ännu. Vet inte hur man radbryter, skriver punkt och andra tecken. Men det finns tid att lära sig det med.

Från folkhemmets sista utpost Er nostalgiske Högvälborne!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...