onsdag 29 juli 2020

Dag 18 av 30

Dag 18 av 30

Yrseln har lugnat ned sig ordentligt. Känns riktigt OK idag. Inte gjort många knop denna dag. Läst lite i en lånad bok. En filosofisk avhandling som heter KALSONGFYLLA. Jo! Det är naturligtvis en finländare som författat den. Innehåller faktiskt en hel del saker som man kan anamma. Fast erkänner här och nu att det mesta av vad jag läst hittills har jag redan gjort. Finns många i detta avlånga land som borde läsa den boken.

Tog en promenad längst älven och upptäckte en massa upptrampade gaddar i vegetationen. Fiskare som provat sin fiskelycka misstänker jag. Varför inte. Gratis mat och får man någon av den äldrare sorten så är det väl bara plus.

Den här pandemin håller sakta men säkert på att göra mig till en galen eremit. En sån där introvert ensling som går mellan sängen, köket, toaletten och en stunds frisk luft på altanen. Riktigt så illa är det inte. Men ens livsmönster har ändrats. Förra sommaren så fick jag för mig att göra en roadtripp i år. Samla lite nya intryck, se nya miljöer och kanske åka en tur på Dalslands kanal. Det gick ju käpprätt åt pipsvängen. Nu färdas man motvilligt in till de mer tätbefolkade delarna av kommunen för att inhandla och uträtta det allra nödvändigaste. Pratade med en som bor i närheten av turistorten som ligger efter rv83. Hela sommaren har varit som evenemanget Hälsinge Hambon påstod han. Det där med att hålla sig hemmavid och sitta lugnt i båten verkar vara bortglömt.

Aliquando et insanire iucundum est

Er Högvälborne från folkhemmets sista utpost

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...