fredag 24 juli 2020

Dag 15 av 30


Då har man avverkat 50% av den intjänade ledigheten. Börjar känna mig hyfsat återställd även om den där inbyggda mat/sovklockan fortfarande far och spökar. Veckan som sådan har varit kreativ ur alla möjliga perspektiv. Fixat grönområden, spelat in i studion, börjat på ett partiprogram och pajat ryggen. Liksom hela kittet.

Började dagen med att oja mig upp ur sängen. Gårdagens liniment behandling hade väl hjälp hyfsat men inte tillräckligt. Så efter inmundigad frukost var det att ge sig i väg till kiropraktikern. När man öppnade ytterdörren var det som en scen ur Hitchcook,s fåglarna. Så mycket starar har jag inte sett samtidigt. Misstänker att de nyröjda grönområdena levererar en massa fågelgodis.

Hos kiropraktikern sprakade och knakade det i hela mig. Men ont skall med ont fördrivas. Sedan är man ju inte femtio längre. Så lite rigor mortis får man räkna med. Kanske ge sig i kast med någon sorts gubbgympa framgent! Kanske kolla om Träna med TV finns på SVT play!

Det där med att skriva partiprogram är inte helt enkelt. Speciellt då man inte vill luta sig mot någon ideologi. Hur än man gör kommer någon del att trampa folk på tårna. Men det är väl det som är meningen med politik. Fick några frågor igår. Migrationspolitiken har jag inte hunnit till ännu. Där kommer man förmodligen att slå mig på fingrarna. Pension! Ett ämne som diskuteras mycket på sociala medier. Visst gamla Svedala ligger efter övriga Norden om man skall tro det som skrivs. Det får vi nog skylla på regeringen Persson som lånade och inte återbetalade pengar från pensionsfonderna. Så då vet Ni det alla S väljare. Per Albin lär snurra några extra varv i sin grav efter detta.

Nu tänker jag hålla mig på kommunal nivå. Har räknat ut att det, om man vill inte behövs så där väldigt många röster för att få några mandat i KF i denna kommun. Så alla som vill kan kontakta mig så hjälps vi åt med detta program. Själv surfar jag runt och läser de etablerades manifest. Finns några som jag vägrar befatta mig med. Tänker inte nämna dom vid namn och inte ta några delar av deras program eller. Fortfarande är hjärnan hyfsat intakt. Såg ett typiskt lågvatten uttalande i lokala draken idag: -Inga lätta beslut att ta! Det är att göra det enkelt för sig där bakom skrivbordet.

Gamla Anders Harning hade fan i mig rätt. Kräv ut deras slutbetyg från skolan. Ifrågasätt deras kompetens. "Vad var det ja sa" finns på en sten utanför museet I Hudiksvall som ett minne av just denna författare.

Nu går vi mot helg och då kommer inga inlägg från mig. Kommer att jobba vidare med programmet så trevlig helg alla som läser detta. Vi syns på måndag:

Er Högvälborne från folkhemmets sista utpost

Dag 14 av 30



Gårdagens fix och trix med grönområden känns i kroppen idag. Att gå med röjsåg i en slutning kräver lite knepiga kroppsställningar. Fast någon slumrande liten okänd muskulatur har vaknat till liv.
Funderat och sovit och läst partiprogram. Faktum är att alla etablerade partier har ungefär samma program. Bara vägen dit som ser annorlunda ut. Så jag förstår att det finns betongklossar som sitter väl armerade. Kommit fram till att följande skall ingå i SRP,s partiprogram.

Demokrati och politisk förvaltning
Tandvård
Hälsa och sjukvård
Äldreomsorg
Assistans stöd och hjälp
Skola
Skatt och skuld
Vägar och trafik
Kollektivtrafik
Invandring
Bostäder
Brottsbekämpning
Sophantering
Missbruksvård
Uteliv
Fritid 

En hel del att rodda i och skriva ihop något om.  Få se hur många punkter man orkar med. Vill någon hjälpa till så hör av Er.

Under demokrati och politisk förvaltning så kommer även detta:
- Halvera politikerlönerna
- Sänk lönerna för högre chefstjänstemän och direktörer inom offentlig sektor
- Spara in på konferenser och sk representationsresor - Vi sätter en gräns!
- Sänk partistöden, inför ett maxtak för hur mycket man kan få i partistöd
- Villkora partistöd med politikernas laglydighet
- Skärp till systemet för utbildningar av arvoden, ersättningar med mera
- Sänk arvodena och ersättningarna för möten - försök ställa i relation till A-kassa
- Mobilisera juristerna mot de makthavare som fuskar
- Öppna för utökat tjänstemannaansvar
- Fler kanaler för direktdemokrati
- Öppna för folkinitiativ via kommunen och eller regionens hemsida
- Fler folkomröstningar
- Öppna för bindande folkomröstningar

Er högvälborne

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...