måndag 20 juli 2020

Dag 11 av 30


Då går man in på tredje veckan. Faktiskt har mat & sovklockan börjat hyfsat till sig och trilskas inte lika mycket längre. Hade ett snack med en god vän som lämnat bussbranschen. Han påstod att det tar minns tre år innan den där dygnsrytmen går ur kroppen. Vet inte vem man ska skylla på eller! Drar till med att det är något nedärvt sen bondesamhället. Det där gamla uppe med tuppen och korna måste mjölkas. Sedan kan man ju dra till med skolan och arbetsplatserna som borde ändra sina tider. Liksom skjuta fram dom några timmar. Förstår att det är omöjligt att ändra på. Men tanken är god.

Nyttjade helgen och tog bilen ner till Hudiksvall. Egentligen hade jag tänkt åka kollektivt och besökt någon uteservering för att inta några malt. Men efter att ha läst dagspress och inlägg på sociala medier så blev det bilen och tji utsökta tappningar. Jag och sonen roade oss med att dra en sväng till Charlottenberg Gård. Där min gamla chef dragit på sig en sjuhelvetes massa jobb. Men han verkade trivas där bland höns, vaktlar, grisar och getter. Liten trevlig rundvandring och information om djuren. Mer kunskap att bära på.

Sedan det obligatoriska besöket på BOA. Bläddra i vinyl högen och söka fynd. Ingen lycka denna gång inte. Dessutom verkar priserna gått upp på begagnad vinyl. Intog ett näringsställe för lite mat. Hittade också en socialt distanserad plats på dess uteservering. Där var det kul att sitta och tomglo. Se alla subkulturer som gick, cyklade, åkte något motorfordon. Det som mest fascinerade var dessa mopedbilar. Motorn låter inte så mycket. Men den där ljudanläggningen som sitter i dom! Sedan spelas det musik som jag inte riktigt är kompatibel med. Apropå musik! Försökte lyssna igenom Nirvanas platta Nevermind efter några öl när jag var väl hemkommen. Inte fan gick det. Orkade två låtar sen var det nog. Förmodligen så var det så första spåret blev en hit. Radioproducenten orkade inte längre.

Insåg där på uteserveringen att dagspress och sociala medier hade rätt. Finbilar av större amerikansk typ började kretsa runt på stadens gator. Dom som måste ha en del tillsatser i bränslet för att överhuvud taget fungera. Avgaslukten från dom är inte nådig. Fast jag erkänner villigt att det är något visst med dessa fordon. Fast måste man köra runt, runt i en stad på bestämda datum? Nu var det ju så att det egentligen var inställt i år. Så en eloge till hela Summer Weeks ledning. Det verkar vara så att en del inte tänker riktigt hela vägen ut. Tänk om dom här virrhjärnorna som drog igång denna spontana träff. Om dom ställt till så att det inte delas ut några tullstånd för såna här evenemang. Att man stenhårt säger nej och stoppar även all spontan aktivitet. Just på grund av dumhet från vissa. Nu kommer detta förmodligen inte att inträffa. Så nu får man väl invänta en spontanmarknad där i Hudik.

Började dagens aktivitet med ett par timmars gräsröjning. Liksom för att få igång den del av hjärnan som kan summera och skriva ner händelser på ett papper. Lite grinigt inlägg idag. Men ibland kan det vara bra med ett pekfinger.

Från folkhemmets sista utpost
Er grinige Högvälborne

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...