torsdag 16 juli 2020


Dag 9 av 30

Fantastisk dag. Nästan så man känner sig på nytt född igen. Vet inte vad som hände egentligen under gårdagen. Liksom bara det att bromsarna låg på. Idag däremot! Trots mat & sovklockans envisa djävulskap. Vet inte hur man ställer om den där lilla saken. En gång i tiden sa jag att alla har en liten inneboende Kurt.Ger mig den på att det är han som ställer till det. Kan någon göra det! Då är det Kurt!

Började morgonen med ett par kapitel lite mer lättläst än förra boken. En enkel berättelse. Nu föredrar jag biografier av kända personer. Bäst hittills med råge är Grucho Marx. Humor i överkant. Magnus Härenstam vet jag inte ens om den kommer upp över ytan. Mest snyft.

I vilket fall greps jag av gräsröjnings abstinens. Sagt och gjort. På med munderingen, Tanka röjsågen besök en orörd fläck av en massa långt gräs. Det var liksom gräskullen mot mig. Den har stått på undantaget några år. Så alla kan förstå att det finns några lager att gå igenom. Så på det bara.Röjde en sväng närmast huset. Krattade och körde bort några skottkärror gräs, hö kallade vad Ni vill. Sedan samma rad igen. En repris och nästan lika många skott kärror med det NI får kalla vad Ni vill. Strategiändring! Röj hela kullen kratta ihop det som finns. Låt det andra resa sig igen.  Thorsten Flinck har inget med det hela att göra.Så efter en massa skottkärror med hö så väntar jag på att det underliggande skall resa sig igen. Sen På en igen som Evert Ljusberg skulle ha sagt.

Har haft en retlig melodi sjungande i skallen ett tag.Så fort jag satt med ner och tänkt det här kan bli något bra. Då har den muterat! Liksom glidit över till andra små melodislingor. Så ringde kantorn och vi satte oss ner en stund. Så ny finns liksom en stryktur på själva melodin. Återstår text. Ligger några utkast. Sådana som trilskades. Kanske det ploppar upp nya infall:

Dessutom var det förbannat kul att spela gitarr igen. Även där har det varit uppförsbacke. Tyvärr så finns det ju inga scener längre. Annars vore det kul att stå på en scen igen. Min äldsta gitarr. Inköpt 73 och genomgått diverse epoker låter efter renovering förbannat bra. Den är inte vacker men briljant. Bara det gör livet mer rosaskimrande.

En spelglad Högvälborne frå folkhemmets sista utpost.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...