måndag 13 juli 2020

Dag 6 av 30

Dag 6 av 30
Så promenerar man in i vecka två av semestern. Lugnet har liksom infunnit sig ordentligt. Det ända som inte riktigt har ställt om sig är den där förbannade mat & sovklockan. Den lever sitt eget liv och vill tillbaka sig på mitt arbetsschema. Tar tid att fostra den ordentligt. Men skam den som ger sig. 

I ladan är det tyst. Inte ett surr där inne. Så bortforsling av gammalt junk fortskrider. Satt igår och studerade hur man knyter fisklina. Är tamefan en vetenskap i sig själv. Inte blev man något klokare på de pedagogiska bilderna eller. Snarare åt det andra hållet. Skall återuppta dessa studier när det sjunkit in lite i hjärnan.

Var som bekant på återvinningsstationen här om veckan. Idag var det kommunal hämtning av matdosan. Matdosan är den där bruna plastbingen där matavfall skall slängas. Måste nog vara en av de bättre affärsidéer någon har haft. Ni undrar säkert hur jag tänker. Jo! Vi betalar ju för denna hämtning. Dessutom så är det ju färdigsorterat om alla har skött sig. Sedan säljer man detta avfall vidare. Betalt för hämtning och försäljning. Erkänn att här har någon tänkt till!

Det där med källsortering är intressant. Dom där förpackningarna som vi släpar hem från matbutiken. Papper är OK eldas med fördel i spisen. Plast! Nånting så inåt helvete mycket plast. Sen har man mage att höja priset på själva kassen som ska frakta hem allt. Vore det inte bättre att ändra förpackningarna. Kanske en ordentlig chark, fiskdisk där de animaliska produkterna slås in i just papper. Grönsaker som plockas från hyllor och läggs i papperspåsar. Med det sistnämnda har det faktiskt börjat hänt någonting.

Som Ni förstår så har man en massa tid över för att tänka. Här ute på Castillot så är det dessutom tystnad. Man vaknar. Dricker kaffe, läser dagspressen, kollar nyheter, tar en promenad, läser lite i någon bok och avrundar med någon streamad film. Hemester kallas det visst i dessa tider. Saknar inputs, skratt och att svinga en sejdel med goda vänner. Tids nog hinner vi nog det också.

Så jag följer kusinens råd och tar det Mañana! Lite fysiskt arbete varje dag och en massa relax. Thats the way ahaha i like it. Lite försmak av vad som komma skall liksom. Från en inputsjagande vid folkhemmets sista utpost. Er Högvälborne

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...