torsdag 30 juli 2015

Två dagar kvar!

Hurra! Kollade klart.se och tror det heller ej. Vädergudarna har nog drabbats av någon sorts demokrati. Jämlikt ska det vara också. Mest regn med inslag av någon soldag då och då. På det här viset så blir ju alla lika utvilade.

Tankarna går till Frankrike. Frihet, Jämlikhet och Broderskap. Konverterar man in detta i semestern så blir det riktigt kul.

Frihet: Känslan av att sova bort dagar. Ta dom som det kommer. Läsa några böcker. Se på några filmer. Om vädret tillåter så kan man ta en lov i geografin också!

Jämlikhet: Alla sover lika mycket. Man hjälps åt vid spisen. Enorma gastronomiska upplevelser utlovas. Man har tid för spisen. Alla bär in ved till sommarstugan. Man turas om att bli blöt.

Broderskap: Hela släkten kommer på besök med alla odrägliga bröder, systrar och deras respektive. Man kan inte fly någonstans. Fast i regnet.

Går att utveckla hur långt som helst. Ger mig här.

Ni som snart går på semester. Ni vet vad som väntar.

Själv ska jag njuta ut av bara den dessa två ynka dagar som är var denna period. Man har ju trots allt fått en del gjort. All ved inne. Framförhållning. Yes! Lagat dränkpump och pumpat ur vatten från pumphuset. Onödigt måste. Lagat en röjsåg och sett till att ett lager skurit på en annan. Gjort en semestertripp till Hudiksvall. Globalt liksom. Insupit några musikevenemang.

På måndag kliver jag upp sadeln. Skriker Geronimo. Sträcker upp ett finger mot alla semesterfirare. Regnperioden fortsätter och det är förmodligen någon miljöpartist fel.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...