onsdag 29 juli 2015

Förlängda käften!

Ironi!

Gårdagens tema! hade väntat mig ett antal kontringar. Men nä då!

Dagens ämne då! Det vet jag inte riktigt än. Vi får se vad som kommer ut ur tangenterna.

Sötsug. När man vaknar och släpper ut husets härskarinna från sitt skrymsle. Då är dagen här. Man går och lägger sig igen. Försöker somna om. Vad händer. Ett krafsande på fönstret. Andra våningen.
Jodå! Härskarinnan har trängt sig ut genom den springa som levererar syre i sovrummet. Står där på fönsterbläcket som om hon inte gjort något annat. Hoppar upp och öppnar intilliggande fönster och hon hoppar in. Med någon sorts stolthet så vandrar hon genom rummet och ut i nästa. Jag tillbaka till sängen. Vaken och försöker att somna igen. Har ju semester några dagar till.

Då händer det. Härskarinnan får ett anfall av tillit och kärlek. Spinner så att hela sängen vibrerar. I nästa ögonblick så är man någon sorts surrogat mamma. Transporterar henne till sitt skrymsle. Kaffe för böveln. Kaffe!

Nu sitter man då här. Har ögnat dagens tidningar. Inget av värde liksom. Intressantas var artikeln om Jan Olov Persson och hans Järvsöfaks. Den storyn går mot sitt slut.

Tänker jag glädjeämnen idag. Gårdagen var ingen sån. Sågen! Den med röjsnöret. Där skar någon lager. Precis på upploppet. Blir till att kolla den antikviteten. Undrar om det finns reservdelar. Annars får motorn bli någon nytt. Driva något som man kan uppfinna. Låter som ett klart glädjeämne.

Man ska vara positiv. Så är det ju. Hela jävla tiden. Även om man inte hör allt som sägs i sin omgivning. Man vitsar till det! Går åt helvete. Ingen har humor!

Humoralpatologin! Vad är detta?
Den humoralpatologiska teorin är uppbyggd kring hur kroppens element och funktioner ska förhålla sig till varandra för att vi ska vara vid hälsa. Hos den friska människan måste råda en balans mellan kroppens primära kvaliteter (värme, köld, våthet och torrhet). Om denna balanspunkt skulle rubbas genom att någon kvalitet förekommer i större eller mindre utsträckning än normalt, medför detta ohälsa.

Blir inte ett dugg klokare. Snarare tvärt om. Kollar man vidare på det där så handlar det om onormala och abnorma tillstånd. Som lekman konstaterar jag att ett gott skratt förlänger käften. 

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...