tisdag 28 juli 2015

Ironi!

Tisdag! Fyra dagar semester kvar. Solen skiner. Förmodligen kommer den att lysa så där retligt hela hösten. Käftsmällar! Nu är jag inte så där soldyrkar fanatisk som många andra. Men det behöver ju inte regna hela tiden. Resultatet av all nederbörd blev att man fick snabbrenovera dränkpumpen. Ner med den i pumphuset och bort med allt vatten. Fenomenet uppdagades när jordfelsbrytaren började lösa ut. Dags att få till en dränering i pumphuset.  Alternativet är att skaffa en länspump och ha den fast monterad där. Problemet är att då ska man upp och ner där vår & höst.

Några lokala politiker har gillat artikeln i Helsinge tidningarna. Men från gilla till initiativ är steget nog långt. Speciellt i semestertider. Vart finns den där majoriteten som tydligen fanns när det gällde att anlägga en obrukbar badstrand. Nåja! Badstranden går nog att nyttja men själva badet? Väntar fortfarande på artikeln och bildbeviset på badande politiker med ansträngt leende. Kanske kan bli ett årligt återkommande jippo i kommunen. Låter lite som en folkfest med barn som viftar med flaggor och ballonger. Någon blåsorkester. Ditresta läkarteam. Varför inte på nationaldagen. Då har vi ju något att samlas kring också.

Nog med ironi!

Husets härskarinna har dragit sig tillbaka. Lika så de andra kattorna och hunden. Orsaken är två stycken kravallknott som terroriserar huset. Man känner hur nerver, tinnitus, magsår och annat blir hårt drabbat. Finns det betablockerare för små människor. Heller är det 30-tals konseptet med sprit på nappen som söver dom?

Man får se till att frisklufts chocken tar dom. Låta dom kämpa på flytta grejor på gården och sen flytta dom igen. Igår gjorde vi en promenad. Strax över kilometer. Gott resultat. Dom sov ända till strax före nio. Utvilade är dom som medeldistans robotar. Man vet aldrig vart dom är på väg.

Själv tror jag på terapiavdelningen idag. Röjsåg och rabattrensning. Rosor blommar. Släng Er i väggen alla trädgårds fixare.  Vår rosrabatt är på gång. Nu gäller det bara att hitta ett bra ställe för pionerna. Där dom står nu trivs dom inte. Får googla på det när höstbruket blir aktuellt. Sedan har vi ju alla förbannade skrymslen med saker som kan vara bra att ha att ta itu med.

Problem med att fylla sin dag? Sällan!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...