söndag 26 juli 2015

Hamsterskalle

Man vaknar!
Tidigt förstås.
Fattas bara. Man har ju dvala, sovit, vilat,   i över ett dygn. Semesterklimax och naturligtvis väljer kroppen helt fel dag att göra detta på. Under detta sov crescendo så lyste solen och vädret var hyfsat. Just nu ser det jämngrått ut.

Man surfar runt i jakt på nattens händelser. Övrig huset sover. Undantaget är jag, husets härskarinna, hennes mor och hunden. Border Collien i honom vill liksom att flocken skall vara intakt. Helst så att alla hålls under uppsikt. Efter en stund så tror jag att schäfern tar över. Jag lägger mig här så har jag kontroll. Härskarinnan skiter fullkomligt i alla oskrivna regler här i huset. Det är morgon och jag är på jakt efter en tå, ett finger, en näsa. Vilken kroppsdel som helst bara den går att bita heller sätta sina klor i.

På FaceBook öser man superlativ över Selma & Gustaf. Väl unt. Har inte hört dom live. Men på Spotify. Gråtmild skriver man på FB. Kanske en bra definition på deras musik. Får stämma av med popstjärnan nästa gång han ringer. Jag gläds med dom. Man minns en nervös Dylantolkare som spelade The times are a changing alldeles för fort. Ett sånt där generalfel som alla gör i början. Kan vara nerver och framförallt orutinen att möta en publik.

En cyklist lär ha blivit påkörd i natt. Detta då hon ledde sin cykel och gick rakt ut i vägen framför en bil. Övergångsställe men denna gång är det cyklistens fel. Äntligen. Även om det är ett övergångsställe så kan man inte bara kliva rakt ut. Som en odödlig superhjälte och hoppas på att fordonet som kommer hinner stanna. Dags att införa ämnen som sunt bond förnuft och konsekvenser av dumma handlingar på skolschemat.

Väderprognosen ser blöt ut. Inåt helvete blöt också. Ihållande regn. Man blir glad att utomhus göromålen är klar. Allt ligger skyddat och det är bara att inta ryggläge framför TV,n. Zappa sig igenom dagarna. Inputs, inputs. Heller också trotsa allt "Det finns inget dåligt väder Bara bra musik" som någon skrev på FB. Helt rätt. Ska man röja åkern så är det rätt vecka nu. Man slipper alla jävla flugfän och de långa stråna trasslar inte in sig. Det är för övrigt dags att utöka gräsmattan eftersom min bättre hälft orkar klippa den som vi har nu.

Inbillar mig att det kan vara dags att starta en förening. Finns så många suspekta sådana. Så en mer heller mindre kan inte skada. RockFellow vore det inte något. Gamla musiker som träffas super till och ljuger för varandra. Hittar på en massa ritualer och invigningsceremonier. Riter som det kommer att spekuleras om utanför deras hemliga loge. Hör av Er! Ni som är intresserade.

Regn gör ju även att man kan botanisera bland alla jävla lådor som man samlat diverse grejor i. Saker som kan vara bra att ha. Även om dom ligger nedpackade. Man vet aldrig. heller hur!
Nu har man i alla fall kommit till den insikten att det går att slänga. Ett försök att sälja det först förstås. Kanske en loppis som andra chans och slutligen någon återvinningsstation. Man vinner ju kvadratmetrar som kan användas att stoppa in mer junk i. Sånt som kan vara bra att ha en dag. Hamsterskalle!!


Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...