lördag 18 juli 2015

En vecka har gått!

Då har man då klarat av en vecka. Nu är det helg och den räknas inte in i semestern. Den där första veckan har ju gått åt till att varva ner. Hitta sig själ. Uppnå nirvana heller vad expertisen och forskarna nu vill kalla det. Har märkt av detta. Dygnen har antagit ett lugnare tempo. Man har blivit tidlös. Det är en märklig känsla.

Det är dessutom fantastiskt att bo så här ute i skogen. Vrida på musikanläggningen klockan två på natten. Man stör inte en människa. Hunden och kattorna flyr till en annan del av Castillot. Hade det varit en hyreslägenhet så hade man fått skaffat abonnemang hos störningsjouren.

Nu kommer det då att följa en vecka när man slappnar av och njuter av att vara ledig. Den där veckan som är den egentliga semestern. DEt ultimata är tydligen fyra veckor. En vecka att varva ner. Två att njuta och en att varva upp och få arbetsångest på. Känns som om det kan bli avhugget. Får nog korta ner uppladdningen och ångestattackerna till ett par dagar. Vrida igång hela maskineriet igen.

Husets härskarinna skiter fullkomligt i semestrar. Anföll via sänggaveln denna morgon. Vaknade av att det med jämna mellanrum utfördes någon sorts akupunktur i pannan. Finns trevligare sätt att vakna på. Bara den där stunden då man undrar vad som händer i ens panna och vad det är.

Spelade med grannen tillika bandets gitarrist igår. Några highlights om jag får säga det själv och det får jag. Sparka sten är en låt som kan göras snyggt med två gitarrer. Sedan min gamla favoritlåt Låv Ståry av Ferne. Känns som om den borde ingå i vår repertoar.

Regnade i morse. Ganska rejält. Kollade md klart och ser hyfsat ut framgent. Jag är som bekant ingen solälskare. Finns andra som sköter den saken. Människor som ligger och latar sig i solstolar, på madrasser och annat i närheten av vatten. Själv föredrar jag en schysst bonnbränna. Ansikte, nacke och armar. Så där så att det syns att man arbetat med ved, slåtter och annat. Kommer nog att bli Musee föremål heller utrotningshotad företeelse inom sinom tid.

Hade sonen här i veckan. Några trevliga dagar. Fenomenet med dessa plösar är sömnen. Man blir lite gubbigt avundsjuk på dom. Lägger sig ner och sover några dygn. Själv är man så där gubbig så att mat klockan ringer redan vid sju tiden. OK! Nu har koppla av perioden anlänt. Har ställt om mig till take it easy tid. Funkar hyfsat.

Besökte Valla Open. Kul med musiker av olika genres och rutiner. Klart mest rutinerad är Lill Babs. Säga vad man vill om tanten. Men det där att greppa en publik det kan hon. Ville kolla upp Karavan igen. De två gånger jag sett och hört dom förut har gett mig intrycket "ett attans bra band"! Vet inte om det var kylan heller den lite större scenen som gjorde att intrycket inte blev lika starkt denna gång. Frös så till den milda grad att värmen i bilen gick på max. Även stolsvärmen. Hemma blev det ett par brasor i kaminen. Semester julimånad 2015.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...