tisdag 14 juli 2015

Tisdag dag 2

Fortfarande sjunger det dim och maj ackord i mitt huvud. Får mig att fundera på om man inte borde använda dom lite mer. Kanske slänga in något plus ackord också. Den där gruppen Beatles gjorde det ofta. Dessutom jävligt snyggt med. Neil Young brukar också ha sånt i sina låtar och det låter ju bra.

Vedhögen minskar. Idag kommer man att placera den där magiska punkten när mer är under tak än det som ligger ute. Man vet att nu börjar upploppet. Målsnöret är nära.

Lite less på Spotify. Helt plötsligt var hela albumet "Dansande Skuggor" bortplockat. Har en mail conversation med leverantören. Hör och häpna. Efter alla år som man plöst in pengar för att finnas i cybervärlden. Efter att vi släppte singel så har vi marknadsfört oss bland annat genom FaceBook. Uppmanat att man ska spela oss så mycket som möjligt. Sprida ryktet vidare. Ringar på vattnet effekten. Senast var det Finland som spelade väldigt mycket. Inget konstigt med det. Gitarristen är därifrån. Resultatet lät inte vänta. Snygg statistik blev det.

Det tycker inte Spotify om. Små skuttar som oss ska inte spelas i den utsträckningen. Inte i Holland, England, Finland, Danmark, Norge och  Gamla Sverige. Då blir man bortplockad. Anledning att försäljningsstatistiken blir missvisande. Har Ni hört. Är det inte det som är meningen med streaming tjänster. Att små artister ska få en möjlighet att bli upptäckta. OK! Spotify går back. Apple music expanderar och är nu den största. Kanske dags för ett sidbyte. Tyvärr är Spotify användandet utbrett här i landet. Ett smart sätt att lansera sig. Hänvisa till. Nu ligger singlarna kvar. Får se hur länge dom får ligga innan storebrors fasonerna slår till igen.

Är det så att de stora aktörerna ser ett potentiellt hot. Så där som då proggen, punken rörde om ordentligt i grytan. Tror inte artister som ligger hos EMI, Warner etc blir borttagna för att de spelas för mycket.

Nu sk jag avreagera mig på veden.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...