lördag 11 juli 2015

Turist i tillvaron!

Jag som tänkt mig en lugn och trevlig sovmorgon! Pyttsan! Mamma katt går omkring och lockar på husets härskarinna. En minaret heller böneutropare faller till föga. Husets härskarinna skiter fullkomligt i vad mamma katt vill. Tonårsrevolt heller något sådant. I vanliga fall brukar det vara hunden som väcker upp oss. Vill ut och uträtta sina behov. Han har liksom ett schysstare sätt. Några rejäla skall så är man vaken. Nu är det korta och långa mjau som skär i ryggmärgen. Det hela avlöper när jag sömndrucket irrar på jakt efter härskarinnan. Hon ligger och sover på ett väl undanskymt ställe. Hoppar fram och är jätteglad över att få anfalla mina fötter. Slutar med att båda stängs in i ett rum för att i lugn och ro ta hand om varandra.

Själv hammar man vid datorn och kaffet. Solen lyser också. Bara en sån sak. Man får se det hela positivt. Kommer att vara förbannat trött fram mot eftermiddag. Är det redan nu föresten. Kaffet och snuset verkar ha tappat effekten. Kanske är det en viss fördröjning. Vad vet man.

Pratade bort en stund med popstjärnan igår. Dom skulle till att repa. En massa trevliga gig på gång. Lät kul tyckte jag tills man fick höra om resorna. Skellefteå sen Varberg. Vilken jävla nöjestripp. Minns Gällivare. 87,3 mil enkel resa. En hel natts körning sedan sova bort en dag. Rigga och spela. Nu har dom buss och chaufför. En annan fick göra hantverket från grunden. Tiderna ändras. Heller och gjorde vi som farbror Bob. Trew it all away!

Tiderna ändras. Å andra sidan tror jag inte att dom som vi kan leva endast på spelningarna. Kanske under sommar halvåret. 80 - 90 talet var annorlunda. Man hade en spelkalender som i princip konstant låg ett halvår fram i tiden. Det var då vi borde haft chaufför, kurator, psykolog, läkare och några standins. Såna som kunde ta efterfesterna. Vi var ju desamma hela tiden. Omgivningen ny.

Var och lyssnade på Karavan igen. Det dom gör är på något vis inte nyskapande. Men det dom gör, gör dom med själ, hjärta och glöd. Samt att dom har en förbannat schysst image på scenen. Samspelta som om dom suttit i en lada något århundrade och sedan går ut och bara gör det skitbra. Hittade en koppling när det gäller svensk musik. November. Dom med Mount Everest. Musiken påminner. Fast det vet dom nog inte om. Dom var inte ens på planeringsstadiet då.

Idag är det expedition torkvinda som gäller. Den gamla har gjort sitt. Massaker av en traktor för några år sedan. Reparerad och avkapad blev den något lägre. Här om dan gav den upp totalt. Lade sig ner i en kraftig vindpust med linorna nedåt. Long may you run. Så det så. Undrar bara vart heller i vilken affär man hittar sånt. Börjar på Granngården. Dom har det mesta. Kan bli en aktivitetsprotes åt husets härskarinna också. Så att hon låter bli våra fötter. Kanske en lösfot i latex! Om det nu finns? Tveksamt!

Imorgon så blir det jazz. Känner för att insupa diverse musik i sommar. Gösta Svensson, Gunnar & Cristina Wiksten. The Bell i Hudiksvall. Under vad man dricker till Jazz? Nu så tar jag på mig semesterstassen och återvänder till arbetslivet först i augusti. Lät bra det där. Lång tid liksom. Turist i tillvaron.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...