söndag 5 juli 2015

Cykeläventyr

Söndag. Fortfarande ont i kroppen efter fajten med Norska granen. La på med en cykeltur igår. Så det är otränade muskler som fått arbeta lite grann. Dessutom har man begåvats med ett antal mugg bett. Dessa stickande små jävlar som stör den svenska sommaren. Det är värmens fel. Innan denna hetta så syntes heller hördes dom inte alls.

Idag är det hyfsad temperatur för en blek nordbo. Känns som att man kan vara ute. Gå omkring och slippa lida av värme. Jag klagar inte. Men har riktigt svårt när det blir varmare än tjugo grader. Föredrar att vistas inne då. Svårt att förstå hur människor kan ligga på en strand. Timme efter timme. I denna hetta. Ge mig en jordkällare med el och en god bok så är jag nöjd.

Att ge sig ut på cykeltur är lite äventyrligt. Eftersom jag inte är någon cykelmänniska så har jag skaffat en elcykel. Den gör själva trampandet mycket enklare. Många tycker att det är fusk. Men bekvämt är mer det rätta ordet. Ju tyngre det går desto mer hjälp får man. 20 km/timmen är liksom den fart som per automatik infinner sig. Då trampar man så där behagligt. Vill man ligga på så är inte det heller något problem. Bra investering liksom. Kompletterat med en cykelkorg med tappningar så är det en schysst gråzon att vara i.

Kaffet gör sin verkan. Idag ska jag ha söndag hela dan. Minsta möjliga skall uträttas. Tre arbetsdagar kvar sedan intjänad ledighet. Sista passet är ett nattpass. Inte den där som slutar runt fyra på morgonen. Den som slutar en timme tidigare. Känns schysst att åka hem efter ett sånt pass och veta att nu så är det rekreation som gäller.

Räknar ner och fortfarande tre. OK! Ledig onsdag och torsdag också. Minisemester där då. Nu slappa i soffan. Ha det där ute!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...