fredag 26 juni 2015

Kattastrof

Ännu en grå dag. Sommarvärme? Nja! 8,6 plus ute. Nu i slutet av juni. Ganska OK om man skall göra något fysiskt ansträngande utomhus. Anlägga en damm, gräva ett dike heller något sånt. Taskigt läge för de som har semester. Relativt liksom. Alla kan ju inte vara nöjda.

Ortens nya badplats ligger också orörd. Befolkningen vänta på att våra förtroendevalda skall ta sig en dopp. Kanske också en längre simtur. Allt för att bevisa att det är ofarligt att bada där. En viss tvekan råder bland de beslutande. Man väntar på fler svar på olika prover. Ännu ett monument över mänsklighetens misslyckande!

Drar mig tillminnes grannkommunens försök med kalkslam. Våra fekalier som gödsel på åkrar. Jodå! Ni läser rätt. Tanken var även här väldigt god. Ut på åkrarna med skiten. Så det växte! Bönderna jublade. Tredubblade sina skördar. Fler hoppade på tåget. Sen plötsligt! Efter tredje heller fjärde året. Ridå! Ingenting växte längre på dessa åkrar. Stendött. Mörka åkermassor i landskapet. så här styvt tjugo år senare har nog åkrarna hämtat igen sig hyfsat. Börjat gå att odla igen.

Husets härskare far omkring som en troende torped. Modern låter som en som dirigerar en fårhund. Man kan liksom tolka det som "kom nu då" "här är jag ju" "inte där" jävla curlingkatt. Dessutom avis på att härskaren får lite kattunge godis.  Vill gärna våldgästa då. Torrfoder i princip varje dag kanske verkar torftigt. Fast mellan varven bjuds det ju på godis. Lite bortskämt liksom.

Någon som inte är riktigt hundra har roat sig med att skjuta i grannskapet inatt. Kollade med en andlige uppfödaren. Han låg liksom etta på listan över misstänkta.  Helt ovetande men misstänkte genast att någon var och sköt hans telningar. Så nu är det pådrag här ute.

Kan en katt flytta en tjugofem liters vatten dunk fylld med vatten? Svaret är ja det kan dom. Kanske man måste tillägga  om den står i vägen där dom skall fram. Ställde tillbaka den igen och täppte till alla kattpassager i huset. Modern har tydligen fått för sig att härskaren skall upptäcka världen utanför. Med jämna mellanrum blev det ett jävla hallå. Men! Ingen katt där. Vi tredje oväsendet så gör jag en större undersökning. Jorå. Det var en katt instäng i passagen också. Såg lättade ut när dagsljuset åter slöt sig kring honom. Dörrklocka för katter. Hmm!

Dagens fråga! Vad det kommer att bli för fel på badande politiker/tjänstemän? Kanske visar sig om tre heller fyra år.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...