tisdag 23 juni 2015

Frukost

Frukost! Kaffe, ägg, sill. Klart lyxtillvaro. Sillen är en kvarleva sedan helgen. Men smakar bara bättre ju längre den ligger i sin lag.

Grannen har utfodrat sina telningar. Kryllar av dom här nere nu. Party på säd. Rävarna spatserar i jämn ström ner till tjärnen. Tror banne mig att dom små liven har lärt sig att om man håller sig en bit ut så är vi ganska säkra. Är inte så berest i naturens lag men tror inte att rävar kastar sig i plurret för en ands skull. Även om det är ett ordentligt skrovmål.

Började morgonen med dagspressen i vanlig ordning. En person har blivit misstänkt för narkotika. Misstanke väcktes bland personalen när han gick på toaletten ett flertal gånger. Mig veterligt så om man går på krogen. Dricker några öl så vill dom ju ut någonstans. Trycket blir liksom för mycket. Kan ju vara en tidningsanka också. Skum artikel i alla fall. Allt detta drickande blir min urin! Så är det!

Neil Young i hörlurarna. Gitarrtoner som ger gåshud. Karln är inte världens bästa gitarrist. Men han har en glöd och känsla som är få förunnat. Like a hurricane så jävla bra. Följer upp med Powderfinger. Lortigt och stämsång som bara gubbarna i Crazy Horse kan. Hur ska man kunna göra det där till sin rätt. Som tur är så kan man kalla det för en tolkning. Nyttja sin konstnärliga frihet liksom.

Skickade upp en affischbild på FB igår. 1055 har tittat på oss. Smickrande heller kanske man har spektakel åt oss. Vad vet man. Tror på det förstnämnda för egots skull.

Blir en konstig vecka detta. Liksom halvdan. Varannan dags arbete. I och för sig rätt hyggligt tempo. Tror jag skulle tycka om 50% men det är det här med hur det ska gå. Man måste ha mat med som en gammal kamrats far skaldade.

Läser Lundells blogg. Karln är vass. Just nu är han på hugget mot Expressen. Temat är alla ska ner i skiten. Nämner några i förbifarten. De flesta författare. Grundregeln för en god proletärförfattare var ju sprit. Gärna kryddat med något narkotiskt preparat. Kanske därför som deras böcker läses generation efter generation. Svensklärare som får något religiöst i blicken när dom nämner dessa. Oftast med ordet gigant. Tänk vad spriten ställer till det!

Kanske man i sammanhanget ska nämna att nu börjar det bli mörkare igen. Crescendot har passerat. Ganska obemärkt. Slurp liksom. Som en choklad bit i gassande sol.

Husets marodör höll sig i sin boning hela natten. Tror inte att jag stått ut en natt till som klösbräda och amma. Lät honom bekanta sig med resten av flocken nu på morgonen. Dom är skeptiska och går där i från. Den lille krabatens självförtroende växer så till den grad att han går till anfall mot hunden. David mot Goliath liksom. Fast utan stenslunga. Hunden nosar, backar och ser ut att fundera över vad detta är. Man tänker sig den scenen ur Djungelboken när Mogli träffar Baloo första gången.


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...