onsdag 10 juni 2015

Vårbruk och ute lekar!

Vårbruket är i full gång. Något försenat. Det har ju regnat ganska ymnig av svedala. Det lär ju vara bra så här innan midsommar. Men sen skall det lysa sol. Mest hela tiden då. Det som är irriterande nu är att nästa års ved ligger på gården och skall fraktas till en vedbod bakom huset. Natur gymmet igen. Alla Ni som springer på såna ställen i trikåer och speglar Er kropp till discomusik. Kom hit en solig dag och få lite traditionell bondbränna på armar, nacke och ansikte. Inget solariefjoll utan äkta strålar med D-vitamin. Stimulerar även tallkottkörteln.

Kollade upp popstjärnans Spotify sida. Lite avis må jag tillstå. Dom börjar närma sig i min värld ofattbara 80.000 spelaningar. Kanske det heter streaming på cybersnack. Vad vet man. Själv har man satt 10.000 innan juni månads slut på sista singeln. Den har även dragit med sig de gamla låtarna. Tyvärr är siffrorna där inte relevanta då jag hade en annan Spotify leverantör under några år. Men skit samma huvudsaken är att dom spelas.

Dagens hemma fix blev gräsmatta. Den behöver ju klippas i alla fall ett par gånger i veckan just nu. En och en halv tank bränsle och två timmars kringvandrande på Castillots domäner. Vilken krocketbana man kan anlägga. Heller kuperad fotbollsplan. Fast fotboll känns avlägset. Kanske man kan sträcka sig till att göra ett mål. Samla några kamrater och skjuta guld och silver. Ser man banne mig ingen stans idag. Inte kulspel heller. När man satt där med en pyrra och samlade in kulor tills någon träffade och tog över samlandet.

Vart har alla schyssta lekar tagit vägen? Burken, kurragömma, tagen och vet de gudarna vad allt hade för namn. Knappt man ser en fotbollsplan på någon täckt nu för tiden. Dom mer pubertala lekarna lär ha försvunnit dom med. Sanning heller konke, Ryska posten. Finns förmodligen på nätet nu för tiden. Lika så gänget som träffade och drack mellanöl. Sitter hemma i sin ensamhet och dricker samtidigt som dom häckar i någon social media. Gå ut och gör något. I morgon är det kanske försent.

Själv lär jag nog börja stuva in ved, sjösätta båt, rensa rabatter och allt annat som hör vår och försommar till. Någon som vet något om en kloningsmaskin?

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...