lördag 6 juni 2015

Nationaldag!

Svenska flaggans dag! Går även under beteckningen Nationaldagen. Under om det ska vara stort N där heller inte. Här på Castillot firades den genom att måla ett röjsnöre gul och blått. Halva sidan var. När man sen startade sågen uppstod fenomenen grönt. Det vet vi ju redan sen grundskolan att det blir grönt. Hur som helst så kändes det lyxigt. Regnade gjorde det också. Men ska man fira och röja så är vädret inget hinder.

Tre timmar blev det på domänen. Samtidigt nynnande jag strofer ur svenska visskatten. Taube, Bellman, Cornelis. Översatte dom till arabiska. Liksom inne att göra så. Blev totalt obegripligt så  jag gick tillbaka till ursprunget. Här är den sköna sommarn fastnade liksom djup i skallen. Strofen "det är krig och politik som har fördärvat vår jord" Jo tack! Det kände han till redan då den gode Taube. Inte har det blivit något bättre heller. Skyller på EU. Alltid bra att ha någon att skylla på.

Nu sitter man framför datorn och summerar. Var något djuriskt över dessa tre timmar. Gick ut som en varg på jakt efter mat. Slet som en björn när sågen skulle igång efter vinterns träda. Var listig som en räv när jag la upp strategin.  Svettades som en märr i sista graden av klimakteriet. Blev blöt som en kringvandrande katt. Av vibrationerna från sågen så känns mina fingrar som ett fårstängsel med lagom mycket ström i. et har faktiskt lugnat ned sig. Men varje tangentnedslag känns lite läskigt. Ett extra surrande i fingrarna.

Dessutom så fick kläderna åka av utomhus. Kunde nog ha tagit anställning som grön gubbe hos trafikverket. Blött gräs fastnar.  Utgår från att kära frun uppskattar denna handling.

Inmundigar en Höga Kusten. Blir nostalgisk av smaken på den. Zeunerts! Var nära att man skulle bli sponsrad av dom en gång i tiden. Liksom lansera ölet lite längre söderut. Kanske var man dålig på att prata för sig heller så ansåg dom att vi inte var något att satsa på. Så här med facit i handen kanske det var lika bra. Ölen var ju gratis ändå. Thats rock och roll!

Nu väntar rekreation. Har en massa göromål här. Men det får räcka för idag.Vissa moment kräver annat väder. Spola vatten på sig. Få bort märrsvetten och en tallrik mat.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...