lördag 23 maj 2015

Pingstafton

Morgon på Castillot! Solen går upp över klacken och en av kattorna har gått i barndom och leker med en hittad pappersbit. Uppe ligger den nyblivna kattmamman med sin nyfödda. Har inte varit med om att det bara blir en enda. Brukar ju vara en mindre kull varje gång. Åh andra sidan besparade den enda en massa problem. Han/hon blir kvar i flocken. Enkelt som bara den. I övrigt så var det nog väldigt länge sedan det föddes kattungar på denna gård. Av gammal sed så lär denna katt få namnet Johan heller Jocke eftersom det alltid funnits en sådan här. Det gör det för övrigt i dags läget också. Även om den mest lyssnar till namnet Grå!

Vi nästa vandring nerför trappan har då en av de fyrbenta inmundigat en fågel. Bevismaterial ligger utspritt på hallgolvet. Undrar vad det är för fel på torrfoder. Rör det sig för lite heller flyger det för lågt? Kanske något att klura ut. Rörligt och bevingat torrfoder med pip. Långsökt men kanske!

Veckans stora aha är dammsugare. Inte dom man använder i hemmet utan bakverket. Om man tuggar i sig en sådan och sedan blåser i en alkotestare! Josådeatt! Ej godkänd står det på displayen! Hallå ekar det i ens huvud. Vad nu då! Skölja munnen och försöka igen. Godkänd. Sedan får man ringa kontoret och berätta hela historien. Avlägga rapport liksom. Anteckningar görs och problematiken vid nästa besiktning av alkotesten är avklarad. Så här i efterhand har jag förstått att detta tilltag har lockat fram ett antal goda skratt. Men det bjuder jag på.

Suttit och kollat på sommar schemat och det ser hyfsat ut. Fy fan om man skulle sitta med sånt pyssel hela dagarna. Då är det lugnare att köra buss.

Så börjar sakta men säkert spelningar att ramla in och snart ska vi iväg och repa. Utan keyboard denna eftermiddag. Rock sättning. Två gitarrer, bas och trummor. Misstänker att min hjärna kommer att sakna några ljud. Fick en helt underbar recension idag. Älskar människors uppriktighet.

Jo, nu kommer min obarmhärtiga recension av Han & hans vänner:s nya alster "Samma nu fast grå". Jag gillar texten som faan och bara titeln är lysande. Sen kommer vi till ett par problem för mig. Du skriver bra låtar, spelar klanderfritt men jag har aldrig tyckt att du har nån sångröst som passar dina låtar. Osäker vilka låtar den passar till egentligen.

Ärligt så att det står härliga till. Precis lika svårt som jag har för Christer Sjögren, Magnus Karlsson och andra smörsångare. Hellre lite skevt med känsla än klockrena toner. Lyssna på Dylan, Young och en massa andra legender.

Återgår till verkligheten och käkar en bit. Sen in i våtutrymmet och blöta ner sig. I övrigt så ligger en nu låt och lurar bak i mitt huvud. Melodin klar nu återstår texten och frågan om min sångröst passar till den.

Trevlig helg!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...