söndag 17 maj 2015

17 maj

Man jublar! En natthelg bakom ratten utan några efterdyningar. I och för sig har helgen varit lång. Men erfarenheten säger att det också kan ställa till en massa. Magar i olag av för mycket utsökta tappningar och god mat. Toalett besök som avlämnar doften av ammoniak. Uttorkade människor som det tar veckor för att återställa sig. Tyvärr är det så att om dom hamnat i ammoniak stadiet så går det sällan en vecka mellan berusningen! Tyvärr!

Lite trevligt småfylle tjorligt snack blev det då. Det står jag ut med. Tuffast var en liten tjej. Runt tjugo en tvärhand hög. Var trevlig men en smula irriterad på något. Hon berättade att hon skulle slå söndernågot. Papperskorg, glashus heller människa. Jasådu! Tänkte jag tyst för mig själv. Attityden var det inget fel på i alla fall. Orken tröt ordentligt på nattbussen. Såg inga fajter tendenser när hon klev ut.

Vitsigast var en tonårsplös som jag nöp av verbalt. -Är det här man kör in den, sa han och syftade på kontokortet. -Jo! Svarade jag sedan är det fyra sekundersregeln som gäller! Rodnad och ett pubertalt fniss. Vad gör man inte för sin publik, Tamme fan! Som Cornelius skaldade!

Kollade statistiken på Spotify nu på morgonen. Börjar närma oss 3000 spelningar. Tänkte i min enfald att kanske man är med bland dom mest spelade i Sverige också! Snacka om käftsmäll. På plats 50 var låten spelad över 50000 gånger. Man får vara glad över det lilla, liksom. Kollar upp Indiego på Spotifyn. Får ta en konsentrerad lyssning på dom under morgondagen. Just nu så är det nattratt och hängögon som gäller. Okoncentrerad och svårt att fokusera. Inte ens kaffet väcker mig riktigt.

Några timmars sömn till behövs tydligen. Hunden talade om att han ville ut. Så det var bara att sömndrucket masa sig upp och släppa ut honom för morgonpinken. När man så satt sig ner och börjat läppja kaffe och tugga morgonmacka så brakar helvetet lös. Nja! Inte riktigt då. Men ett irriterat skällande ute på gården. Kollade upp vad det var. Jo! En räv som spatserade och poserade på lämpligt retligt avstånd från hunden. Den kollade upp mig och lunkade in i vegetationen. Hunden lämligt uppspelt efter detta scenario.

Nu väntar bingen på andra perioden. Kuddarna skriker efter mig. Hunden har coolat ned sig och lugnet råder här på Castillot. Vad säger man en sån här tid på dygnet. God morgon?

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...