söndag 3 maj 2015

Första söndagen i maj!

Underbar morgon. Kaffe, rostat bröd med västerbottenost. Nick Love på stereon. Soluppgång. Sämre kan man ha det. Nattarbetet sitter dock fortfarande i kroppen. Detta trots att dygnet känns någotsånär rättvänd. Repade med bandet igår och tro det heller ej. Nu fattas bara koreografin.

Hunden reagerar på att en flock rådjur korsar Castillot och då även hans revir. Klart att han blir irriterad då.

Får plötsligt för mig att Nick Love är ordentligt underskattad. Hela serien "The Brentford Triology" är ett bortglömt monumentalt mästerverk. Sämre kan man ha det.

Här ute ropar vedhögen på mig. Vill in under tak. Ligga där och torka. Vänta på kommande kyliga perioder och värme upp huset åt oss. Jag känner inte någon direkt brådska. Men tar man lite då och då tänker jag. Nu vet jag hur jag fungerar så börjar jag så blir det liksom mer än vad man tänkt sig. Envis och energisk själ jag.

Provade föresten den där melodislingan som väckte mig för någon vecka sen igår. Kan banne mig bli något. Blir man väckt av en melodislinga i huvudet 04.46 en morgon. Då är det nog något på gång. Nu är det bara texten som skall präntas ner. Men tar det lugnt med den också. Blir tammefan svårare med åren det där med texter. Då menar jag texter som har någon mening. Inget dravel som inte är trovärdigt. Det för andra hålla på med.

Nick Love sjunger Lover dont go och en smäktande kör levererar underbara stämmor. Långt från det han en gång i tiden gjorde. I knew the bride, Milk & Alcohol etc. Under pubrockens gyllene era. Karln hade en förmåga att pränta ner en hit på baksidan av ett cigarettpaket. Möjligt att han har det fortfarande.

Man blir så där gråtmild lyrisk när man lyssnar på det här. Inte ens en gudstjänst kan ta det till högre höjder.

Jag vill ge dig små ord men allt är redan skrivet
Ord av kärlek och tro och annat smått ur livet
Men mitt papper låg blankt det kom inte ett ord
Önskar en text som kom på pränt och blev gjord

Kaffet är slut och även första plattan ur triologin. Jag reviderar dagen och satsar på en ordentlig promenad med hunden. Veden får vänta en stund till. Ligga där och skrika åt mig. Tycka att jag är en dum jävel som inte tar itu med att trava in den redan nu. Lägga den i fina travar. Så att det blir en prydnad för hela Castillot. Men idag får hunden förkörsrätt. Så det så.

Utfodringen av änder har börjat. Uppfödaren var just ner med ett släp. I år skulle han bara sätta ut 700 änder. 300 var tydligen redan sålda. Märklig bransch det där med fågel uppfödning.  Förstår väldigt lite av det. Mer än att det verkar ta en väldigt massa tid av dom som sysslar med det.

Dags att göra hunden lycklig och mig själv med. För den delen. Ha en underbar söndag där ute. De tänker jag ha!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...