onsdag 29 april 2015

Urnar ur mig

Utvilad. Fast känner sig sliten ändå. Liksom seg och orkeslös. Tog ändå tag i de fällda granar som låg utspridda runt Castillot igår. Tunga stockar som skall bli till nästa vinters ved. Fattas några kubik fortfarande. OK! Årets ved är klar. Pratar altså om 2016 års blivande värme. Min målsättning är att ha minst ett års framförhållning när det gäller vedhantering. Eftersom jag dessutom jubilerar i år så har folk redan börjat fråga om vad man önskar sig.

I min ålder har man ju redan i princip allt som man kan tänkas behöva och en del som man egentligen inte alls behöver. Så är det ju bara i konsumtionssamhället. Så jag vill ha gruslass. Hit körda och spridda efter vår privata väg. Liksom för att hålla infrastrukturen någotsånär uppdaterad här på Castillot. Nästa tanka är att jag öppnar ett konto där alla mina vänner och andra kan sätta in ett valfritt belopp. Pengarna skall då oavkortat gå till installation av bergvärme. Sedan blir det ju bra mycket enklare med vedhanteringen också. Ni får gärna höra av Er om vad Ni tycker om dessa förslag!!

Bandy är ju också i ropet. Hallfrågor och spelarlöner. 61 miljoner skulle det ha kostat i Bollnäs. Gör som frikyrkoförsamlingarna. Bygg själv med egna pengar. Sedan var det en politiker i Ljusdal som tyckte att bandyspelarna skulle strejka för högre löner. Det skulle nog ha gått till historien som en av de mest värdelösa strejker som någonsin genomförts. Vilken respons skulle dom få? Vilka skulle drabbas. Inte direkt som om renhållning skulle strejka inte. Där snackar vi effekter. Stinkande sopor med tilltagande fyrbenta gnagare som sidoeffekt. Inställda matcher ger ju bara de trogna supportrarna lite sura miner. Ingen samhällseffekt.

Läste en mycket intressant artikel igår om Roland Paulsen. Funderar starkt på att köpa någon av hans böcker. Vi bara lyder om arbetsförmedlare verkar vara en god läsning. I och för sig så förstärker det bara min egen uppfattning om hur hjärntvättade heller avskärmade från verkligheten denna yrkesgrupp kan vara. Drar mig tillminnes att jag en gång i tiden påpekade att de förmodligen gav bättre resultat om man satt på en stubbe i skogen och tittade på moln. Detta istället för att leta jobb som alla vet inte fins. Svarat var att så fick man inte tänka jobben finns där ute. Liksom någon sorts positiv tänka anda. Så låt showen fortgå. Man behöver inte en doktorand för att förstå detta. Däremot kan det kanske vara skönt att veta att man tänker akademiskt mellan varven.

Bussresandet skall också moderniseras. Nya zonindelningar. Helt OK tycker jag. Kollektivtrafik är av godo. När man sitter där bakom ratten så kan man filosofera om de som kliver ombord. Vilket jobb dom har. Vart dom ska. I de flesta fall så har man ganska rätt. Kanske en arbetsskada då man kan se vilken yrken folk har.

Äntligen ett svar från vår Spotify leverantör. Dom säger att senast den sjunde maj skall låten ligga ute. Jag synar. Man blir skeptisk, luttrad av denna branschs. Här om någonstans skulle det vara befogat med en strejk. Skulle man mot förmodan få en radiohit så tar ja någon av de som spelas mest i radion pengarna. Ska man spela ute är det en massa tjafs om gage och annat. Hur skulle de se ut för bandyspelarna. De som gör mest mål får pengarna? Fantastisk tanke. Man får vara glad om man får in någon krona på att nöta ut gitarrer. I fall någon vill sponsra så hör av Er.

Ska hoppa ur min filosofiska hatt och nattsärk. Ta en stärkande promenad med hunden. Göra som indianerna och tala om för alla träd att dom ska huggas ner. Jo! Det var därför totempålen var helig har jag läst någonstans. När en sådan skulle skapas gick stammen ut till det största trädet i skogen. Dansade runt det och talade om att dig ska vi hugga ner. Träden runt omkring svimmade av rädsla.Då tog man det näst största trädet. När det vaknade till så var det redan en totempåle. Där av var de heliga. Allt är vad man tror på enligt mig!


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...