onsdag 15 april 2015

Vår

Man blir glad! Tranorna har anlänt. Svanarna huserar runt om i hembygden. Våren är tydligen här på riktigt. Har inte riktigt drabbats själv av någon vårkänsla. Njöt en stund på eftermiddagen av solens värmande strålar och lagade trädgårdsmöbler. Nu funkar dom en säsong till i alla fall. Känner mig händig.

Min lumbago spökar fortfarande. Inga problem med att gå, sitta heller böja sig. Det är när man rätar ut sig som jag känner mig som en gammal rostig fällkniv. Undra om 556 kan hjälpa en dubbelvikt man? Tveksam. Värme är bra. Njöt av ett varmt bubbelbad igår. Avrundade med Voltaren och en värktablett. Måste nog prova med jordhink under sängen med i fall jag har fått latmask! Den lär krypa ut då har jag hört!

Har Deep Purples Live in Japan surrandes i huvudet. Måste vara världens bästa liveplatta. Visar sig att jag tydligen har fel när jag googlar runt. Hittar den här listan.

http://www.cdrunda.se/topplistor/baesta-liveskiva/enligt-johan-s.html

Först på 23:e plats dyker den upp!! Mycket annat godis som jag glömt finns med där. Dags för uppdatering av musik igen.

Laddar inför lördagens inspelning. Känns som man borde kunna skapa lite mer musik just nu. Går liksom i vågor det där med skapande. Rätt vad det är så är man inne i ett stim. Pennan glöder och gitarren hittar ackordföljder av sig själv. Sen är det tvärstopp. Blir svårare med åren. Undrar om det har med upptäckarglädje och levnadserfarenhet med stark självkritik att göra. Poet dopingen med rödvin och blommiga kalsonger funkar ju inte alltid heller nu för tiden.  Kanske dags att ta till busgroggen. Låta styggfyllan rensa hjärna så den kan födas på nytt. Som ett ystert barn i sandlåda skapa fantastisk musik.

TV,n med nyheter öser ut katastrofer. Vad är meningen. Ska folk behöva fly från sina länder. Utan att vara speciellt religiös så har jag för mig att jag någonstans hört att norr skall bliva syd. Kanske det som menas med det är att vi i norr skall flytta söderut och tvärtom. Vill inte filosofera mer om det. Känns som en läskig profetia. Undrar när Berlin drabbas. First we take Manhattan then we take Berlin skaldade ju Leonard Cohan.

Tror jag lyder Dyan i stället och ger fan i att följa ledarna och kollar parkeringsmätare istället.





Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...