lördag 4 april 2015

Påskfunderingar

Vaknar av att ett gitarriff stökar på i min skalle. Låter som något jag tycker om. Så kliver upp och går en trappa ner för att sätta det på pränt. Fram med guran och! Jodå så att! Inga bekymmer med det inte. Nu är det memorerat och skall tas under vidare behandling.

Kryper ner i bingen igen. Får sällskap av familjen hund och ett par av husets kattor. Blir liksom trångt i sängen. Så efter det att man läst dagens lokala tidningar samt en av de stora drakarna så är det bara att kliva upp.

Lördag innebär att djuren ska ha det där lilla extra. Tur att inte kattorna upplever mina ben som klösbrädor. Hunden får en släng av damp och försöker ta sig in genom dörren. Man får höja sitt vokabulär så att han lugnar sig en stund. Så efter utfodring så  råder lugnet igen!

Ute känns det som något av Peterson-Berger. Liksom ivrig soluppgång och intåg i en kommande sommarhage. Snön ligger kvar här och där. För en ojämn kamp mot solens värme. Vi vet alla vem segraren är i denna kamp.

Läste i någon tidning om att man orerade sig över påskkärringarna. Ni vet den tradition som vi har här uppe i vårt land. Den att klä ut sig och få godis och kanske en liten slant. Nu har någon kommit på det att hela traditionen liknar romer och dom som sitter utanför affärer! Hallå! Har det brunnit hos dom som har dessa föreställningar.

Inte reagerar jag nämnvärt när dessa folkgrupper kommer mitt i sommaren. Ser ut som våra barn gör just denna helg. Färggrant och hucklen. Fast erkänner att man ibland vill påpeka att det inte är påsk nu. Fast då blir man väl tagen för något i stil med påhopp av folkgrupp i minoritet.

Hur fan skall man förhålla sig. Klä sig i tropikhjälm, brynja och Bermudashorts. Lederhosen och tyrolerhatt. Undrar hur dessa förståsigpåare reagerar då?


Nog om detta. I dag är det friskvård i form av rep. Liksom kolla upp hur manskapet mår efter gårdagens anglings äventyr. Har inte hört något om några tillbud i alla fall. Misstänker att några av dom luktar bensin.

Med tanke på hur en del tillbringade långfredagen så skaldar jag detta lilla poem.


Tveksamt öppnar jag mina ögon
Ser ut genom suddiga jazzgardiner
Ett diffust filter runt mitt huvud
Förföljd av ungefär 101 dalmatiner

Sakta börjar jag skönja konturer
Av bisarra händelser efter klockan två
Tungan sitter klistrad i gommen
Den här dagen kommer att ha en låg nivå


Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...