måndag 30 mars 2015

Svammel

Riktigt skitväder denna dag. Man känner hur påsken nalkas. Inte undra på att man drog till Blåkulla förr. Möjligen gör en del det nu med. Fast det är med någon charterresa det. Inte på en kvast. Sicket påhitt förresten. Snacka om påverkan av spikklubba heller något annan hallucinogen. Ringde en så kallad häxa heller new age typ och fick detta råd: Börja med någon riktig och beprövad hallucinogen istället, exempelvis svamp eller LSD. Se till att ha rätt set & setting bara, annars går det åt helvete.

Undrade om det inte var det stället som kallades Blåkulla? Personen la på luren.

Här blev jag lite skeptisk. Beslutade mig för att ha en mer traditionell påsk istället. Vad är det för nöje att susa runt på en kvast med en kaffekanna och en svart katt. Finns andra mer jordnära företeelser.

Sitter på ett rum i Karamasta och har inåt helvete tråkigt. Så vad göra. Skriva av mig lite. Söka inspiration. Kanske det kan komma någon schysst textrad till en lika schyst melodi. Just nu känns det långt borta. I Threw It All Away sjöng Dylan en gång i tiden. Möjligt är att jag gör det snart.

Tror jag ska gå ut på byn och terra folk. Söka upp någon med diktators mustasch alá 40 tal. Fråga ut honom. Höra efter om han känner för att erövra några länder. Förmodligen bli nedslagen heller haffad av lagens långa.  

Nu har jag yrat fritt en längre stund. Utan att skrivit något vettigt över huvud taget. Trött som en flyttfågel som kommit för tidigt till Sverige. Frysen med vid god vigör. Som en Duva skulle nog herr Wiehe skaldat. Dylan skulle ha väst Mockingbird och Beatles grabbarna Blackbird. Fleetwood Mac dragit på med Albatross.


Man undrar vilken fågel en annan skall besjunga. Om man kollar det närmare så är nog de flesta upptagna redan. Går man över till insekter är det lika illa där. Nu ger jag upp. Lägger mig framför TV,n och förmodligen så slocknar jag ganska snart.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...