söndag 29 mars 2015

Afterski

I går var det en lysande vårdag. Idag är det något helt annat. Desperata småfåglar flyger runt Castillot. Förmodligen utför dom någon sorts vår ritual, som ligger långt utanför det mänskliga. Inte april ännu men man siktar målsnöret och detta lätta klädernas årstid.

Har liksom landat i tillvaron efter mitt besök i Göteborg. Arkiverar händelserna i mitt bakre memory. Så där så att man kan plpcka fram godbitarna när dom behövs. En godbit som redan gett resultat är den nyinköpta baskern! Hade en sån huvudbonad i början av 80-talet med. En kamrats morsa tyckte jag såg ut som Bo Setterlind i den. Tveksam om man kan skriva som han gjorde. Gör så gott jag kan jag.

Sedan fanns en period där man var lite mjukare i konturerna. Man blir lätt det när man sitter still i en bil. Spelar på krogar. Åter god krogmat och intar utsökta tappningar x antal dagar om året. Då togs man för Rolf Lassgård mer än lovligt många gånger. Utom de två berusade bruttorna som påstod att jag liknade Patrick Sjöberg med tillägget “om jag bantade 30 kilo!

Igår var det då dags igen. Fick ett ryck och drog till Järvsö för att lyssna på afterski underhållning. Inte ofta man tar bilen till och från ett sådant evenemang. I går gjorde jag det. Att se gamla vänner på scenen som blivit som ett fint årgångsvin fullt av själ och hjärta värmer. Med andra ord skitbra. 

I vilket fall som helst så satt man där och njöt av musiken. Ett knack på axeln och en snubbe ville ha en bild på mig och honom. Jaha! Tänkte man! Varför då? Han försvann och kom tillbaka med en Jäger och en person som skulle ta bilden. Ville liksom inte vara otrevlig så att dom fick fota bäst dom ville. När allt var klart så sa personen! –Du gör inåthelvete bra TV program! Jaha! Sa jag det är väl så.

Fick förklaringen av en person lite senare att dom sagt att där borta sitter ju Plura. Tänk vad man kan göra med en basker. Får kanske ta kontakt med någon TV kanal och göra något vinmarinerat matlagningsprogram här från Castillot. Känns som en given succé.

Njöt som bara den av afterski underhållningen. Var liksom som att sitta hemma och spela favoriter på stereon skithögt. Det är banne mig kvalitet på grabbarna. Om man nu ska använda det epitetet. Tack som fan Erik Brodén, Fredrik Humlin, Peppe Lindholm och Jimmy Spring för en väl genomförd afterski.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...