tisdag 24 mars 2015

Bortkommen

Konstigt.Trodde liksom att lugnet skulle infinna sig. Istället är jag rastlös som en hundvalp. Liksom övergiven i ett främmande land. Kan vara den grå massa som ligger över denna håla. Regn, blåst och kallt. Mest hela tiden om man börjar prata med människor. Trevliga är dom i alla fall. Liksom öppnare än dom i mänskobyn. Där vandrar dom i sin egen lilla bubbla. Lite ångestladdade.

Hela mänskobyn andas ångest. Mår den inte bra. Inte alls samma vibbar här nere på västkusten. Liksom öppnare, gladare. Annars är stadsbilden ganska identisk. Gårdagen gick åt till att chilla runt lite. Passerade en moské. Den liksom bara fanns där. Tom och övergiven. Inhägnat med parkering innanför murarna. Brukade vara kaos där blev jag upplyst om. Just när dom har sina högtider. En måndag i mars månad så inträffar ingen högtid.

Beklämmande är det och att se alla dessa romer och bulgarer som inte bara sitter med en mugg här. Lite seriöst intryck har dom lämnat när dom går runt och säljer tidningar. Det debatteras också i media. Organiserat! Köpta platser och en liten procent till dom som sitter där. Funderar om det verkligen går att köpa en plats utanför någon affär. Kunde vara ett intressant experiment att bara sätta sig på ett ställe där man vet att någon huserar. Bara för att se vad som händer. Börjar mer och mer tveka om EU,s beslut. Ja! Jag röstade NEJ i det valet. Liksom i alla andra folkomröstningar. När det blir en sådan är det något lurt. Ingen vill liksom ta beslutet och då låter man folket bestämma. Liksom överlåta ansvaret. Ser man att vindarna blåser åt fel håll då skapar man ett kanske alternativ som i grund och botten är ett ja!

Börjar mer och mer förstå att jag inte är någon stadsmänniska. Efter två dygn så saknar jag naturen, tystnaden och den lugna lunken. Där man bara kan vara. Dagen till ära ska jag utmana mig själv med att ge mig ut i stadsdjungeln. Besegra mig själv. Vandra runt. Fotografera. Snacka med dom som vill snacka. Tror att en med hälsingemål gör sig rätt bra här. Hade några trevliga konversationer under gårdagen. Som var om möjligt ännu mer grå än denna dag ser ut att bli. Kollar upp klart.se och där lovar man sol några timmar. Hemma verkar det enligt samma sajt vara hur mycket sol som helst.

Drabbas av hemlängtan och börjar kolla upp tågtider. Måste stå ut till på fredag. Annars sviker jag mig själv. Kan kanske vara bra att få lite sådana här inputs. Kanske bra för egot heller den skapande processen. Undra om man ska försöka få tag i Ulf Dagerby heller Gunnar Danielsson. Bara för att träffa dom. Snacka bort några timmar. Får se vad dagen/dagarna bjuder på. Dagens primära är Haga och sonens praktikställe. Fota så mycket som möjligt. Vem vet kanske man tycker att det här var riktigt trevligt när man väl fått distans till allt.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...