lördag 21 mars 2015

Ut & njut!!

Igår var det en massa tjat om solförmörkelse och olika strumpor. Nästan så att man tror att Pippi Långstrump fått någon sorts renässans. Visst är det bra att påpeka olikheter. Finns det någon överhuvud taget som inte har förstått det!?

Lördag! Solen supportrar intensivt. Igår var den skymd en kort stund. Mystiskt sken över Castillot. 24 år till nästa sväng. Undrar om man är med då. Kanske. Kanske inte. Ingenting är omöjligt.

Svanar har slagit sig till ro vid älven. Ser lite underligt ut när dessa fåglar spatserar runt på isflak i det strömmande vattnet. Någon sorts wakeboard surf för fåglar. Hunden ser lite skeptiskt på hela fenomenet när vi passerar. Liksom så där oroligt. Blicken går mellan fåglarna och den som håller i kopplet. Liksom kollar upp vilken reaktion som matte heller husse har. Ser vi allmänt roade ut så verkar han ta det helt OK.

Repade igår. Nu återstår en sista ordentlig finslipning. Låtar har stöds och blötts. Byts ut. Arrangerats om. Allt för att passa oss. Hitta en ny gemensam nämnare på alla gamla låtar. Nya med för den delen. Tror inte att man ska stå och göra covers på sig själv. Bättre att göra nya tolkningar av gamla låtar. Få dom att leva igen.

30 år sedan första EP,n släpptes. 11 år sedan sista fullängdaren. Tiden går. Om man får som man vill så kommer det en liveplatta innan årets slut. Tar den digitala singeln först. 45 år sedan man började traggla med det här. 35 år sedan bygdegården i Borr där Han & Hans Vänner föddes. Ett namn som yttrades av en bortgången. Jo fler har passerat genom åren. Måste banne mig göra ett släktträd över alla som varit med i någon form.

Laddar som bäst för ett arbetspass. Det sista den här månaden. Nästa sväng sker i april. Sedan är det påsk och trädfällning, Ved fixning och allt annat som skall vara klart senast midsommar.

Ut och njut är dagens paroll.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...