onsdag 11 mars 2015

Eldsjäl, lagande och spelglädje!

Så har man då gjort ett strövtåg i hembygden igen. Skrikande svanar passerade på så där lämplig höjd. Stora fåglar. Undrar om man stirrat lika intensivt om det varit gamar. Ytterst tveksamt. Mer drabbats av föraningar.

Året har liksom varit trögt. Arbetskamrat som dör hux flux.  En gammal vän tar samma väg. Arbetskamrat får diagnos cancer. Den vanligaste formen prostata. Dags för obligatorisk pappografi! En annan gammal vän får lungcancer trots att han aldrig rökt. Läkarna tror på någon kombination av Tjernobyl och vedeldning. Låter rimligt fast svårt för min hjärna att förstå. Helt klart måste radioaktiva ämnen tagit vägen någonstans. Med kol14 metoden kan man säkert räkna ut vad som finns kvar. Sedan addera med värme och vind. Svår matematik.

Börjar kännas som den årliga kroppsbesiktningen skall utökas till ett par gånger om år. Liksom helgarderad sig.

Glädjande saker finns det också. Han & Hans Vänner spelas som aldrig förr på Spotify. Får man säga som de stora drakarna i branschen brukar göra: –Man låg före sin tid. Världen var inte mogen! Låter drygt men ligger bra i munnen. Stärker mitt ego. Våra samkväm med version 2015 låter bara bättre och bättre. Från klarhet till klarhet. Några gånger till så kan vi börja repa på riktigt. Liksom hela kittet rakt upp och ner. Klart är att koreografin kommer att ta lite tid.

Ljusdal trillade bort från elitserien. Väntat liksom. Fotbollshallen kostar mer än vad man räknat med. Varför blir jag inte förvånad. Hallar bygger inga toppspelare. Det gör ett intresse, vilja och en massa andra faktorer. Visst man kan kanske träna mera och över en längre period. Men utan en riktig eldsjäl så blir det ingenting.

Minns med stolthet hur vi när vi gick i sjätte klass deltog i skolmästerskapet. Lilla Hybo skola. Uträknade redan i första matchen. Det blev inte så. Vilja, kämpaglöd och laganda tog oss till final. Vi förlorade där med hedervärda siffror 2-1. De flesta ur det vinnande laget spelade sen i LBK. Ingen av oss gick vidare dit.  Flera hade säkert passat. Inte jag. Men kul var det just då.

Igår hittade jag en massa texter från perioden då Dansande Skuggor alla låtar låg under produktion. En del håller nog än idag. Andra behöver omarbetas och en del aldrig lämna skrivbordet. Kul var det i alla fall. En massa minnen trillade in i hjärnan och stimulerade den ordentligt. Kände liksom en stund att man kanske kan trycka ur sig något mer. Nu är singeln till maj det aktuella samt att ha en schysst repa med bandet. Samma moral där som med all annan lagsport. Eldsjäl, lagande och spelglädje!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...