söndag 8 februari 2015

Söndags marodörer

Det kostar att ligga på topp! Klyschan känns liksom aktuell just idag. Gårdagens spontana festlighet gör att dagen känns lite sirapsaktig. Fast trevligt var det även om vätskebalansen fått sig en törn. En arbetskollega kallade oss fyllgubbar på ett socialt media. Jo, jo! Kärt barn har många namn.

Utanför med en dag emellan så är det en vacker vinterdag. Gårdagen var som en slowmotion uppspelning av en nio timmars biltävling. Segt som CGA grafik. Om nu någon kommer ihåg hur det var. Idag är man liksom mer som en medeldistans löpare. Spritter i kropp och själ. Kostade till och med på mig att avisa en söndagsflanör från domänerna. Komma här och komma när husets vaktbefäl står och skäller allt vad han är värd. Försöka plumsa genom snön på gräsmattan. Slet upp fönstret och tala vänligt och bestämt om att han och den hundvalp som tydligen fångat vaktchefens nyfikenhet fick följa skoterspåret och inte klampa in på detta revir.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...