fredag 23 januari 2015

Don Quijote

En sån där underbar vinterdag med sol och lämplig kyla som nafsar i kinderna. Snöröjning, vedbärning och lek med hunden. Ganska schysst kombination.

Tidig morgon var det också. 03.40. Två dagar i rad dessutom. I morgon rena sovmorgonen. 05.45! Blir till att dra och sträcka ut sig lite då när tid ges. Känt av min rygg och nacke några dagar nu. Tar kanske lite längre tid än vad man trodde. Men med medikamenter in och utvändigt så lär detta bli bra med.

Denna dag fick jag en släng av Don Quijote. Ville bara för en stund slåss med väderkvarnar. Det är illa när man börjar se resenärer som väderkvarnar. Dom konverterar till sådana när dom håller på att bli frånåkta. Naturligtvis är det deras eget fel när man inta kan vara i tid. Att deras klocka är världens mest pålitliga är det ingen idé att orda om. Så det är bara att ännu en gång ge upp kampen mot dumheten där den vinner på överlägsen erfarenhet. Att den biljett maskin som vi har tickar efter satellit och är vårt arbetsredskap är ingen förmildrande omständighet. Däremot kan man komma släntrande när sekunder återstår och lik förbannat tro att man skall vara i tid vid punkt B. dq

Sliter med mina nya låtar. Melodier infinner sig. Skrotas på grund av likheter med andra. Texter vänds ut och in. Ett par låtar har lyckats ta sig igenom min självkritiks jury. Bara en så sak. Den är stenhård. Bara så Ni vet.

Kommer att överraska kära frun med en  Bukareststubbe. Hoppas att det är något som faller oss båda i smaken. Tror aldrig jag har smakat en sådan förut. Vi får se vad det blir för reaktioner av detta. Dags för en liten tupplur.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...