torsdag 22 januari 2015

Besiktningstider

Besiktning nr två denna vecka. Båda har gått bra. Nr tre sker till veckan.

Lite kryptisk inledning. Heller hur! Men så är det. Igår provtagning av mig själv med svar som var bra. Idag bilen. Med ett blankt papper som resultat. Nästa vecka. Träffa doktorn som får tala om i vilket skick man är. Fast eftersom jag fick veta att allt såg bra ut igår så är det väl inte så mycket att gruva sig för längre. Konstaterar att det är bra med årliga besiktningar oavsett vad som besiktas.

Hade en vilsen passagerare idag. Klev på i Delsbo och skulle till Ljusdal. Grå och krokig som en fjällbjörk skulle han in och handla medikament. Väl vid slutdestinationen så satt han kvar och reagerade inte på något utanför. Fick hojta till lite grann så att han pollymasade sig av bussen. Såg honom sakta ta sig mot den gröna skylten. Likt en eldfluga sög skylten honom till sig. Förmodligen har han tagit sig tillbaka till Delsbo när detta skrivs och inmundigat det inköpta.

Grannen slår till och blir omslagsbild i dagens lokala drake. Inget speciellt med det säger han. Försökt att gömma sig för fotografen med numera känt resultat.

Snöar gör det också. Helt klart skall vintern ha sin tribut. Trafikverket spyr ut salt över E och R vägar. Fordonen ser ut som något som hämtas från bibliska berättelser. Saltstoder! Fick förövrigt från om hur jag kunnat undvika rost på bilen. Enkelt svar! Åker väldigt sällan på E & R vägar vintertid. När man gjort det så bör man nog snabbt tvätta ren fordonet.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...