onsdag 21 januari 2015

Januari

Gryning!

Egentligen borde jag ta en ordentlig sovmorgon. Men någon sorts gubbfeeling har börjat infinna sig. Tur att man slipper ge sig ut i morgonrock de 410 metrarna som det är till brevlådan och hämta morgontidningen. Surfplattan är av godo i just detta fall även om pappersformatet är att föredra. Fast det känns rätt OK att gubba på om mornarna. Sippa kaffe. Läsa mail. Lyssna på musik.

Har gått tillbaka till 70 talet när det gäller musik. Känns liksom som om det är där man hör hemma. Där! Då det hände spännande grejer i musiken. När inte allt var industri och produkter. Allt var liksom lite mer levande är dagens sterila perfektionism. Just denna morgonstund lyssnar jag till en live med Barclay James Harvest från 1978. Ljudbilden känns lite föråldrad men musiken lever. Bara det gör mig på förbannat gott humör. Det inspirerar också.

Samtidigt sitter jag och fixar med sonens dator. Den är liksom hel sänkt. Som en seg nerrökt rastafari snubbe. Det tar tid. Allt tar tid. En hel ominstallation som också tar tid. Förmodligen är det värt dessa timmar så att man kan kommunicera med honom över diverse media. Just segheten i datorerna gör att jag vill ha nytt, fräscht i datorvärlden. Just nu drömmer jag om att helt byta plattform och satsa fullt ut på Apple produkter. Men ekonomin säger stopp. Har tittat på Windows 8 och även läst lite om Windows 10. Fast som jag är i det gamla så är det så att jag tyckte datorns gränssnitt dog när Microsoft släppte Windows XP. Själv sitter man med version 7 nu. Tycker att 8:an ser ut som en stor jävla telefon. Kalla mig gärna bakåtsträvare när det gäller datorer.

Om någon timme så ska man på den årliga kroppsbesiktningen. Kolla upp hur man mår. Liksom en självkontroll om att man är vid god vigör. Något som hängt med sedan man var egen företagare. Något som man kan sakna ibland. Men det är tryggt med en stabil månadslön. Förmodligen bland de sista gångarna som jag besöker Delsbo hälsocentral. Dags att uppdatera sig även inom vården nu när min hus medikus slutat. Tråkigt när man byggt upp en relation under 7 år så får man börja om igen. Same shit happen!

Kastar mig över Beatles White Album. Lekfullt och fortfarande aktuellt. Tidlöst! Sonens dator i det närmaste klar. Återstår en helvetes massa uppdateringar. Dags att fixa till sig. Hoppa ur nattsärken och göra sig i ordning för dagens prövningar.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...