söndag 18 januari 2015

Tysk syntpop

Njuter av en stilla morgonstund. Länge sen som kaffet smakade så här bra. Förmodligen har det att göra med att man i vanliga fall. Heller som oftast har en tid att passa och stressar i sig hela frukostrutinen. En sån här morgon borde alla unna sig. Vakna. Sträcka ut hela sin lekamen. Tänja och låta del för del av kroppen att vakna till. Sedan kliva upp och göra eld i spis och kamin. Koka ägg på vedspisen och låta bryggaren servera kaffet. Slå sig ner och njuta av morgonstunden och tystnaden. Den som bryts av hundens skall och ett och annat förbipasserande tåg.

Livet på Castillot och i landskapet är liksom så där trist, monotont malande som något tyskt syntband från 80 talet. På något vis så dras man med även där. Finner sig i att gå omkring i något vemodigt moll rus. Bara vänta på att våren ska slå ann ett dur Accord så att det säger tjong i alla knoppar som ska brista och våren ger blanka tusan i att dröja. Alla hoppar omkring i någon sorts Mike Oldfield opus. Allt är liksom bara solnedgångar och gröna ängar.

Försökte mig på att titta på TV igår. En lördag kväll borde väl licenspengarna kunna ge lite valuta. Men inte då. Vardagkvällarna är späckade med schyssta program som man hela tiden missar. Tack för alla playkanaler. Dom gör att man kan se det man vill och sen är det bra. Kanske så morgondagens TV kommer att se ut. Hur går det då för Radiotjänst. Dom har ju redan nu fått backat på licens på datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Så medborgare. Om alla slänger ut sin tv. Skaffar en schysst dator med ordentlig skärm. Då sänker vi Radiotjänst. För den idéen borde jag kanske få bemärkelsen “Årets Vildhuss” Fast hans lilla upptåg är ju outstanding i sammanhanget. Jag menar! Vem förutom han har lyckats med att flytta en hel älvfåra, tömma en sjö och ordna så att geografin måste skrivas om.

Apropå det här med att tänja och stäcka ut. Efter min gymnastiska övning så är man ju åter i sadeln. Tror inte att det gått så fort om jag inte fått tag i en massör så snabbt. Min hus medikus trodde bestämt att jag skulle hålla mig borta från yrkeslivet bra mycket längre. Massör, sträck och tänj samt antiinflammatoriskt medikament så fixar det hela sig snabbt. Vem blir glad över att sitta hemma och räkna snöflingor. Inte ens en promenad med hunden. Risken var att han med sina tvära kast kunde rycka sönder mina redan förstörda kroppsdelar. Promenader blev det i alla fall men utan hund.

Massören konstaterade att ena sidan var lite hoptryckt. Vilket gjorde att jag snedbelastade  kroppen. Fick inlägg på hela fem millimeter att lägga i skon. Dessa fem millimeter gör att jag har träningsvärk i de delar som sakta håller på att räta till sig. Att fem millimeter kan värka på det viset. Helt otroligt. I det närmaste mindre än en loppcirkus. Lev väl i väntan på…..

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...