onsdag 7 januari 2015

Datafix och Nobelpris

Fantastiskt! Nu har man gjort musik med Nobelpriset som tema! Man har gjort tolkningar från priserna i fysik, kemi, medicin, litteratur och ekonomi. En stilla undran bara. Hur låter det? Har inte en blekaste själv. Inte ens i min vildaste fantasi kan jag ana hur musikstycket kemi låter.
En stunds Googlande så hittar man detta http://www.nobelmuseum.se/sv/utstallningar/fashion-innovation-3
Ett litet smakprov på hur det låter. Vilket pris det handlar om? Tja! Vem vet? Finns också –2 med en till melodi!

Datakunskaperna har fått sig en uppdatering. Mest vad det gäller säkerhet och periodiskt eftersatt underhåll. Tänk att ett program som är en hjälpreda utan dess like när det gäller registeroptimering, skräpfiler och annat junk som man får ned från internet.
Internet ja! Det gamla amerikanska skräpet som på något outgrundligt vis blivit en del av vardagen. På gott och ont. Här finns allt man känner till och en helvetes massa saker som inte borde kännas till. Ta bara en sån sak som det sociala mediernas Rolls-Royce. Här spanas det hejvilt på användarna. Titta noga till höger när du är där! Gäller datoranvändningen!! Nämen kolla. Nyss checkade jag ju upp den där författaren, datorn, skivbutiken. Plötsligt! Liksom bara av en slump så finns det annonser där till höger. Som erbjuder just de saker som du lite halv intresserat kollat upp. Slump? Knappast! Vill det sig riktigt illa så börjar det ringa telefonnasare också. Råkade ut för det under helgen.

Har man då som jag NIX på telefonen skall fanimig inga såna ringa heller. Dessutom har jag Truecaller och Varningsinfo i telefonen. Så jag ser när dessa filurer ringer. Är man dessutom lite justerad och i vanliga fall har lång stubin så kortas den av avsevärt. Till slut så svarar jag. Upplyser om att telefonen faktiskt har NIX spärr. Till svar får man att jag varit in på den och den sidan och verkar intresserad av just den datorn, författaren etc. Man har naturligtvis ett erbjudande. Där rinner det över. Talar om med brysk ton att bara för att man är intresserad och vill veta mer om saker och ting är det ingen anledning till att trotsa och ringa en NIX spärrad telefon. Tack och hej!

Där av datamicklet. Tror att jag har hittat en i alla fall någorlunda lösning på det hela. Ett program som söker genom denna sociala media och kollar efter eventuella hotbilder. Tror att jag skall göra musik om det. Kan kanske bli något!

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...