tisdag 6 januari 2015

Paasilinna!

Det blev dag och det blev kväll även den sjätte dagen detta år 2015. Min lekamen börjar sakta men säkert återhämta sig. Sträckningar, ligament och andra senor och eventuella muskler likaså.
Vad vore livet utan Radital hästliniment och Voltaren kapslar?
Inte mycket i min värld just nu!
Några goda böcker i mitt fall plöjer jag några Arto Paasilinna. Finsk, svulstigt och brutalt. Gärna med lite religion i botten.
Tunga analyser om både den kristna och asagudarna. Ibland så träffande att man baxnar av skratt.
Bara att komma på tanken att Gud är andligt utbränd efter allt skapande och bönhörande under alla år.

Inte bara några poäng har han Paasilinna. Bara att titta på de resande i religion som trots att man bor där vägen slutar besöker oss ibland. Enligt dom har ju precis som Paasilinna påstår.  Gud skapat människan till sin avbild. Är det så har Gud schysst bil, Välklädd gärna med slips och välputsade skor. Dessutom uppträder han aldrig ensam utan det är allt två identiskt klädda som kommer. Man undrar varför?
Han har tydligen ett finger med i tryckeribranschen också. Dom vill ju gärna dela ut någon liten folder. I alla falla den mest talföra av de två.

Kanske är det så att den tystlåtna i bakgrunden håller på att lära sig. Ett alternativ kan ju vara att han skall föreställa den helige ande och liksom bara finnas där. Det mest fantastiska i allt detta är att man har tagit till sig hela kittet liksom. Börjar man sedan att blanda in andra religioner så slår dom bakut. Man undrar varför. Allt verkar ju tagit ur samma källa. Vem vet dom kanske är släkt alla dessa gudar. Nedfallna från Asatrons höjder. Framavlade av fruktbarhetsguden Frej och Venus allt medan Bacchus förgyllt dom med vinets rus.

Sen är det ju det där med övernaturlig befruktning. Maria var ju liksom inte den enda som råkat ut för detta. Den som tror det tror fel.
Afrodite, Athena, Erichthonios, Europa, Ge-Sar, Ihy, Jesus Kristus, Kadmos, Leda, Mahamaya, Momotaro, Mithra, Oengus, Perseus, Saosyant, Sara, Tyndareos, Väinämöinen är några andra som kan sälla sig till den skaran. Efter alla dessa argument ser man både nummer ett och bihanget liksom tappa tråden och inse att här har dom kommit fel. Då är det liksom dags för nåda stöten. Stirra dom rakt i ögonen och utbrist.
Må Er lycka nå högre höjder!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...