måndag 22 december 2014

Granruska

Det snöar ute. Klart som fan att det ska göra det. På något vis riktigt passande så här innan julafton. Det är fler än Bing Crosby som drömmer om en White Chrismas. Så det så! Elvis var ju ensam och övergiven och hade en Blue Chrismas! Nog om detta höll på att fastna i julsånger och artister där. Häromdan så stod en sån där gammal sliten granruska och väntade på bussen. Höll på att hoppa en hel groddamm ur min mun innan jag lugnt och stilla utbrast: – Jaha! Du har klätt ut dig till julgran du. Person log och tog det hela som en komplimang. Han skulle bara veta vad jag egentligen tänkte. Den här gången var det julgransglittret som han hade hängandes runt halsen som räddade honom. Inget annat.
Undrar om man kanske kunde leja några såna. Blanda upp dom med våra vänner kulturberikarna. Leker lite med tanken och kommer fram till att det kunde bannemig bli riktigt skoj. Den mångkulturella julen. Granruskor med inslag av andra växter som dessa kulturer plockar in vid olika högtider. Känns som om tanken börjar dra iväg ordentligt. Drar i nödbromsen och tar en siesta innan pass nr 2!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...