lördag 6 december 2014

December

Lördag morgon och de två kravallknott som gästar oss är i sitt esse. Ena stunden är det skratt och skoj för att lika snabbt slå om till gråt och tandagnisslan. Länge sedan man hade såna själv. Så man har väl glömt heller kanske förträngt hur det var. Liksom en liten repris på en del av livet. Sitter vid datorn och studerar de små liven. Hur dom försöker sig på språkets små nyanser. Mellan varven kan man faktiskt tolka vad dom säger. Men under deras lek med varandra har dom ett eget språk.

Hunden har blivit en terrorist. Bara man vänder ryggen till och något ätbart finns i närheten så slår han till. Sedan ser han lika skyldig ut som någon politiker det gått åt pipsvängen för. Kryper skamset ihop i ett hörn och skäms förmodligen någon tiondels sekund. Sedan går det över.

Kollar några texter som ligger och mognar. Har liksom börjat jobba så. Känns det bra så är dom förmodligen OK annars får det göras om. Nu ska jag lägga sista delen på varmförrådet. Sedan skall prylar flyttas ut.

Allt kom av sig!

  Allt kom av sig! I flera dagar har man kunnat promenare och sett hur våren gjort framsteg. Så vaknar man och drar upp persiennen. Ser det ...