torsdag 23 oktober 2014

Ryggont!

Så blev det då nederbörd. Den sorten som innehåller något som metrologerna kallar för snöblandat. Halt blev det också på altanerna. Vissa problem att ta sig upp för rampen. Tur var det nog att man inte var på väg ner. Då hade man gjort en snygg piruett i grekisk-romersk fristil. Så bara att memorera att nu kan det banne mig vara halkigt på trätrallen. Ta det varligt! Jag har liksom redan nu en taskig rygg sedan en resenär betedde sig. Känner mig som en cowboy i en spagettiwestern. Så där lite lagom likande, vajande och stel. När man hoppar upp i förarstolen försvinner detta och endast en kiropraktiker kan ana hur det står till.

Nederbörd var det ju. Vad gör man. Svar eldar i varenda liten värmekälla man har. Värme från vedeldning är oslagbart. Så nu har jag eld i kakelugnen, köksspisen och båda braskaminerna. Värme lär ju också vara bra mot onda ryggar. En sak till som händer när det blir sånt här väder är att sommarskorna liksom har gjort sitt för säsongen. Ut ur förrådet drar man fram ett par trotjänare i storlek 46. Ska man halka kan man göra det på miniskidor. Helt klart! Tror jag tar till freon och björnklister. Det lär vara oslagbart mot ryggont!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...