lördag 27 september 2014

Andjakt

Vilket uppvaknande. I och för sig viste jag om det. Men! Lika är det varje gång. När första skottet smäller av reagerar hunden som om det vore hela gården med inkräktare. Lite ligger det i det hela och klart att hunden vaktar sitt revir och sin flock. När det dessutom strövar omkring jakt labradorer i närheten så är det helt klart inkräktare av tredje graden. Det är andjakt. Det som har vårdats och föds upp under några år skall minska i antal. Serveras på fat inom sinom tid. Förmodligen med någon utsökt tappning till. Får skicka ett mail till Carl Jan heller Edvard för ett schysst vintips. Sedan får jag väl dela med mig av några änder också. Blir alltid tilldelad några stycken som tack för utlånad mark att jaga på.

Idag fyller den yngsta av mina adapters 4 år. Något som man som morfar inte får missa. Man måste ju kolla upp vart ens DNA spridning tar vägen och vilka anlag som följt med. Förra helgen var det 5 års kalas. Kalas vet jag inte om man kan kalla det. En trött och sliten femåring efter en hel dag med dagis och andra uppvaktningar. Så hoppas att alla är piggare idag då och orkar hela dagen ut.

Fick ett tips på vad som skulle vara en god öl av en arbetskamrat igår. Vet inte i vilket skick hans smaklökar är. I vilket fall som helst så stämde dom inte överens med mina. Påminde i smaken om hur man en gång i tiden kysste någon välparfymerad brud på halsen. Det var i och för sig en trevlig upplevelse. Men som dryck? Knappast! Så jag öppnade en Guiness och slog upp en rom & cola för att få bort parfymsmaken ur käften. Så aldrig mer den sortens öl. Borde egentligen ringt en varningsklocka när han sa det. Han har underlig smak tycker till exempel om Fireball. Alla som smakat det vet att det inte är gott. Värmer som fasen men det gör Jägermeister också och smakar betydligt bättre en kanelkryddad whiskey.

Inget utöver det vanliga händer i arbetslivet heller. Vart tog alla dom där stunderna som förgyllde arbetsdagen vägen. Dom där kommentarerna. De udda existenserna som klev på. Språkfelen som gjorde att man log en hel natt. Borta! Men hoppas varje dag att något sådant skall hända. Något språkfel som att Kramsta blir Karamasta heller Karamsta. Någon som beskriver musiker som harmoniska chaufförer. Någon överförfriskad som berättar att han är Finne och Finnar spyr aldrig. Nu har det mest varit irriterande JallaJalla som bara begriper ett ord svenska nämligen gratis. Man kan fundera över språkundervisningen. I och för sig är 90% av dessa ärliga men dom resterande 10% som bara kan gratis är ett gissel. I min värld parasiter. Och ja! Det finns även ursvenskar som förtjänar den benämningen.

Dags att svida på sig snickarmunderingen och fortsätta med det blivande varmförrådet. Igår blev det plötsligt väldigt mörkt där inne. Kikade ut genom dörren och ett hällregn med åska drog förbi. Bara att ge upp. Inget kul om man inte ser vad man gör där inne. Att sedan stå och kapa reglar i hällregn är inte heller att rekommendera. Så bara att ta nya friska tag idag. Ni där ute som läst så här långt ha en underbar helg. Det tänker jag ha!”

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...