onsdag 24 september 2014

Frost

Borde ha förstått det här redan igår när jag stannade till hos Backus. Han hade nämligen investerat i en snöslunga. En rätt god investering om man väntar en snörik vinter. Men lite fundersam blir man ju när det är ett  vitt frosttäcke över hela Castillots domän. Det är enligt mitt tycke minst fjorton dagar för tidigt och helst en månad. Gillar inte överraskningar när höstbruket inte är riktigt klart. Så nu sitter man här och inmundigar morgonkaffe och njuter av en spakande brasa från kaminen.

Snart ska man då bli en MILF igen! En Man I LångFillingar. Långkalsonger är ju inte direkt erotisk laddat. I och för sig så har det genom åren kommit tunna trikåartade värmepaket. Annat en de man fick under sin värnplikt. Dom som man snodde några varv runt kroppen och associerade till mumiens återkomst. Under de hårda, kalla vintrarna i början på 80 talet så jabbade man som sophämtare. Ett fritt och trevligt jobb med vissa luktsensationer. Dock inte vintertid då. Allt var liksom djupfryst. Även blöjor. Den som hivat upp en 160 liters sopsäck på ryggen med x antal djupfrysta blöjor i! Han glömmer aldrig den känslan när ryggen deformeras av ojämnheten i dessa små djupfrysta paket blandat med annat fryst hushållsavfall.

Vintrarna var liksom riktigt kalla då. Så attributen hos en renhållningsintendent var väl tilltagen. Underst Helly Hansen  sedan flossade underkläder. Själva den reflekterande arbetsdräkten. En rejäl mössa och halsduk. Sedan Helly Hansen  strumpor och ett par rejäla vinterskor. Nästa problem var då att som en levande Michelingubbe ta sig in i sopbilen. Den som  gav en det lilla värme tillskott man behävde mellan stoppen. Det ända som inte var tillräckligt inpackat var händerna. Ett antal handskar låg vid fönstrets värmefläkt. Så inte så jävla konstigt att men skrev en låt i slutet på 70 – talet som heter “Det var så kallt”

Nu ska man väl inte måla fan på väggen. Tror fortfarande att vi har många sköna dagar framför oss. Att man hinner klart höstbruket och att underställ har blivit ett smidigare plagg att vistas i. Nu gillar jag föreningen vägra vinter. Tror jag genast ska ansöka om ett medlemskap där.  Nu är det dags för månadens plikter och sedan höstbruket. Ta det lugnt i det frostbitna landskapet.

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...