söndag 7 september 2014

Baciller och virus

Söndag en bit in i september. Huvudet känns som ett vakuum. Näsan rinner. Kroppen säger ifrån. Hjärnan! Undrar om det är den som är jaget säger: –Bara en liten höstförkylning. Du får sitta vid 40 graders feber. Tror att min gräns numera går vid max 38. 40 graders spärren är för musiker. Vet inte riktigt vad detta snorande kommer ifrån heller. Det har liksom funnits med på den dagliga agendan sedan mitten av förra månaden. Kommit, attackerat och dragit sig tillbaka. Nu har dom bacillerna heller kan det vara virus. Placerat sig strategiskt och gjort upp någon lömsk plan när jag var som mest mottaglig. Men jag har någon schysst huskur kvar att ta till. Så än är kampen inte över. 

Förnyat mitt spotifykonto med. Den årliga utgiften för att få frottera sig bland de stora artisterna. Naturligtvis räckte inte den ersättning man lyckats dra in på antal spelningar. Så det var att slanta upp några kronor igen. Tilläggas skall att det blev ett mindre utlägg detta år än tidigare. Så man kan gott och väl säga att man är på gång. Nästa år så!

En vecka kvar till valet. Det som bara innehåller förlorare. Kan det vara så att det är förtids rösterna som kommer att avgöra. Hur det än går så blir det inte bra. Rött heller blått. Vinnaren är brun. Tyvärr. Men så är det “Ingen kommer undan politiken” om Marie Bergman sjung till Ola Magnells text.

Återgår till huskurerna och hoppas att det rekar till sig under dagen. Har ingen större lust att ringa och sjukanmäla mig, Sitter hellre och sprider en epidemi genom att nysa hejvilt i bussen. Gärna då resenärerna kliver på så dom får en ordentlig dos av baciller/virus över sig. Precis som kassörskan på varuhuset, expediten i köttdisken, undersköterskan på äldreomsorgen. Listan kan göras längre. En av de sämsta politiska reformer som tagits någon gång. Ja! Det var en röd regering som klubbade karensdagen och att arbetsgivaren skulle stå de första veckorna. Men eftersom dom är smarta och vi matas med någon Per Albin ideologi från förskolan till högskolan så tror vi inte att en röd regering kan göra så.

Nu trotsar jag alla baciller och ger mig ut för att andas friskluft. Lär vara bra sägs det. Frisk luft har ingen dött av. Sedan har vi vitlök, Alvedon,  multivitaminer och allt annat hokuspokus man kan ta till. Ett varmt bubbelbad kanske mot kvällningen. Men då gottar väl sig bacillerna/viruset sig ordentligt och kallar in den stora bataljonen. Vi får se hur dagen utmärker sig. Ni andra lite friskare! Ha en trevlig söndag!

Lediga funderingar

  Fantastisk morgon. Ledig en onsdag. Var längesedan det hände. Men det är väl så det ska vara för att uppskatta saker. Dom där små detaljer...